App update 800 dieren!

RikenMon blog 800 dieren

De nieuwste versie van de RikenMon’s Natuurgids app is uit!

 

Locatiegegevens van vogels

In de januari update zat een locatiefilter voor de categorieën Zoogdieren en Reptielen & Amfibieën en is er voor elk dier in die categorieën een kaart van Europa toegevoegd waar op staat waar het dier voorkomt.

Bovendien kun je het filter gebruiken om te zoeken welke dieren er in een bepaald gebied voorkomen. Sommige dieren leven in een specifiek gebied, als je daar zelf niet bent is het niet te verwachten dat je die dieren zult tegenkomen. Met het filter krijg je alleen dat getoond wat ook echt in je omgeving te zien is.

Dit bleek erg handig en daarom is het nu ook beschikbaar voor de categorie Vogels.  De laatste 2 categorieën (Vlinders en Beestjes) zullen binnenkort ook voorzien worden van deze optie. Hoe betrouwbaar is het filter? We hebben de informatie van meerdere bronnen verkregen die soms wel eens tegenstrijdig was, we denken echter dat het een nuttige aanvulling op de gegevens is.

RikenMon blog 800 dieren

De tureluur komt in bijna heel Europa voor, behalve in het uiterste noordoosten.

800 Europese dieren

Verder zitten in deze update weer nieuwe records waardoor we de magische grens van 800 Europese dieren hebben bereikt! En we gaan nog even door!

In de update zit dan ook een verse database die automatisch wordt geïnstalleerd. Als je de app ook zonder internet wilt kunnen gebruiken moet je zelf nog even de laatste foto’s ophalen.

 

Bugje Locatieopslag Android opgelost!

Indien gewenst én je apparaat het kan kun je alle foto’s op een andere locatie opslaan zoals een Sd-kaart, hiervoor moet je in het hoofdmenu kiezen voor Settings/Kies locatie opslag. Zet deze op SD1 voordat je de foto’s download. (of delete alle foto’s van je interne schijf en zet de locatiekeuze om en haal ze opnieuw op)

Soms sprong bij een update de locatiekeuze terug naar intern, dus check voor je de foto’s ophaalt of deze goed staat!

In de nieuwste versie (2.51) kan de locatiekeuze niet meer wijzigen door een update, het blijft staan zoals het stond voor de update.

RikenMon blog 800 dieren
De ‘bug’ in de foto-opslag is gelukkig opgelost, maar deze ‘bug’ blijft natuurlijk!  (Orthetrum cancellatum ,  Oeverlibel)
Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published.