De APP is klaar!

RikenMons blog android app klaar

Jazeker de APP is klaar en staat in de Google play store…. inderdaad een Androïd App dus!

De Apple versie komt eraan. Door er aparte versies van te maken kan de App beter gebruik maken van de verschillende mogelijkheden en is dus nog mooier geworden!

1) zoeken naar een kever, 2) is het een meikever? 3) nee, het is een mestkever!

Zelf gebruikte ik al een tijdje de testversie en die gebruikte ik best veel. Soms alleen om iets even te controleren en dan zoek ik op naam. Maar vaak genoeg moet ik zelf zoeken naar iets, omdat ik het niet meer weet. Met dik 600 records is het ondertussen teveel om te onthouden en er komen er nog steeds meer bij. We hebben destijds een selectie gemaakt van wat er in elk geval in moet op basis van boeken en sites van anderen en steeds vaker ontdekken we dat die toch veel voorkomende dieren missen. En die zetten wij er bij. Het zal wel nooit volledig worden, want zelfs al zou je alle Europese dieren erin zetten, dan komt er vanzelf iets overvliegen die we hier nog nooit gehad hebben. En als het even kan zetten we die er ook bij!

1) Hooibeestje, 2) Landkaartje, 3) Sint-Jacobsvlinder

Dit betekent dus dat de APP zoals hij nu is nog steeds niet vol is. En daar is rekening mee gehouden. De APP is zo gemaakt dat je heel makkelijk een update kunt doen. Elke keer als je internet hebt kun je met de APP even kijken of er nog nieuwe records of aanpassingen zijn die je dan meteen kunt binnenhalen en de bijbehorende foto’s kun je er direct achteraan downloaden… als je dat wilt tenminste. Zo heb je eigenlijk altijd de laatste versie ook als je ‘m al een tijdje hebt.

1) app hoofdmenu, 2) internet aanzetten, 3) nieuwe vlinderrecords toegevoegd

Wij blijven dus records toevoegen en optimaliseren zowel qua tekst als qua foto’s en daarnaast zijn we ondertussen begonnen aan de APP voor de Flora, met plantjes, bomen en paddestoelen. Dit zal wel weer heel wat voeten in aarde hebben voordat die net zo mooi is als deze. Maar wij gaan ervoor!

 

!!!! De App staat nu in de PlayStore !!!!

 

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published.