De app updaten hoe gaat dat nou?

RikenMons blog android app klaar

In de zomer is er altijd zoveel meer te zien aan vlinders, libelles, kikkers, lieveheersbeestjes, steekbeestjes en ga zo maar door.

Bovendien zijn in elk geval in Europa de dagen veel langer omdat de zon veel langer schijnt en het dan ook zo aangenaam warm kan zijn. Of het hier nu van komt of omdat we gewoon zo hard werken, maar we hebben in elk geval weer een heleboel updates voor de app klaar.

1) Steenrode heidelibel, 2) Grote lissnuitkever, 3) Soldaatjes, 4) Gele halvemaanzweefvlieg

Nieuwe records, nieuwe foto’s, nog betere teksten en heel af en toe toch een foutje herstelt. En dit betekent dat er een update voor de app beschikbaar is. Gelukkig is de app zo gemaakt dat dit heel gemakkelijk is. Da’s natuurlijk niet voor niks, da’s omdat je ze natuurlijk allemaal wilt hebben en er nu eenmaal heel veel dieren in Europa zijn en niemand precies weet wat je waar kunt tegenkomen. Bovendien blijkt hoe beter je oplet hoe meer je ziet. Voor ons betekent dat extra werk, maar voor de gebruikers van de app betekent dit nog meer leuke beesten zien!

1) Huiszwaluw, 2) Grauwe vliegenvanger

Je zorgt dat je een goeie internet verbinding hebt en opent dan de app. Heb je in de app het internet aan staan?  Zoja ga dan in de startpagina naar het menu en je kiest settings, in dit scherm kies je update controle, en klik ok. Nu gaat de app aan het werk…… Als die klaar is ben je terug in het scherm van Settings en kun je kiezen om alle foto’s in 1 keer te halen. Als je dit liever via elke categorie apart doet kan dat ook. De app meldt hoeveel foto’s jij nog niet hebt en hoeveel mb dit ongeveer is en ook hoeveel mb jij beschikbaar hebt. Nou als je dat allemaal gezien hebt klik je op foto’s halen van de server…. even genieten van al het moois dat voorbij komt…. en dan is het allemaal al weer klaar. Veel plezier met je complete app!

1) Kleine zomervlinder, 2) Zuringspanner, 3) Koevinkje, 4) Kleine vuurvlinder

Heb jij de app nog niet? Dan kun je die hier downloaden. En als je eerst wilt weten wat er allemaal te vinden is op de app en hoe handig die is, kom dan naar de website.  of type zelf het adres in www.Natuur-guide.info en kies onderaan voor Nederlands.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published.