NIEUW! Update! Zoeken op locatie!

RikenMon blog locatiezoeken

Er is een nieuwe versie van de APP beschikbaar!

De meeste gebruikers zullen deze ondertussen automatisch aangeboden hebben gekregen. Zo niet, ga dan even naar de app-store, zoek de app RikenMon’s Natuurgids op of klik op deze link voor Playstore of iTunes en kies update, nu ben je voorzien van de laatste versie van de gids en heb je er een paar leuke nieuwe opties erbij!

RikenMon blog locatiezoeken
Reetjes vind je eigenlijk in heel Europa, maar niet in Ierland.

Wat is er nieuw in de RikenMon’s Natuurgids?

Behalve dat er weer een heel aantal nieuwe dieren zijn toegevoegd, er meer vogelvormen te kiezen zijn en we veel records hebben voorzien van nieuwe nog mooiere foto’s en teksten kun je nu ook zoeken op locatie!

1) De Mol komt in bijna heel Europa voor, maar niet in het hoge noorden en het lage zuiden. 2) De Eekhoorn vind je wel in heel Europa.

Zoeken op locatie kan nu nog alleen bij de categorieën Zoogdieren en Reptielen & Amfibieën, omdat het invoeren van de locaties nogal wat tijd vraagt, maar we zijn druk bezig om de gegevens ook voor de andere 3 categorieën te verzamelen.

Wat betekent zoeken op locatie.

Heel veel Europese dieren zijn niet in heel Europa te vinden. Sommige dieren vind je bijna overal andere komen alleen voor bij het water of in de bergen of hebben de voorkeur voor het koudere noorden en anderen voor het warmere zuiden. Dus ook al zijn het allemaal Europese dieren, je vindt ze niet door heel Europa.

1) Locatiebepalen op Android. 2) Locatie van de Beverrat in Europa. 3) Uiteraard kan het ook op een iPhone.

Stel je bent in zuid-oost Nederland en je wilt weten welke zoogdieren er daar te zien zijn. Dan klik je op de categorie Zoogdieren en kiest bovenaan voor het logo ‘filter’. Nu krijg je de kaart van Europa te zien en met pijltjes kun je de aanwijzer op zuid-oost Nederland zetten of je gebruikt de locatie van je telefoon. Als je nu gaat zoeken worden alleen dieren op jouw locatie getoond. Bovendien kun je nu bij elk record onderaan zien waar hij in Europa voorkomt.

1) De Alpenmarmot is in midden Europa te vinden, maar niet in het noorden of zuiden. 2) De Beverrat heeft dus een veel groter leefgebied.

Een uitgebreide handleiding van de RikenMon’s Natuurgids is beschikbaar voor iPhone en Android.

 

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published.