RikenMon’s Natuurgids Europese dieren app update!

RikenMons blog app update
grauwe ganzen

Het is al weer een tijdje stil geweest, maar we hebben niet stil gezeten!

De afgelopen maanden hebben we nieuwe records toegevoegd en we hebben nu 750 Europese dieren in de app zitten! Foto’s vervangen, teksten vervangen en de app verbeterd! Al die wijzigingen worden natuurlijk meteen beschikbaar gesteld aan de app-gebruikers en die heb je steeds zelf kunnen ophalen. Maar dat betekende wel dat je steeds update na update op je app hebt gezet en technisch gezien is het meer verantwoord om die hele database eens te vervangen. Ook nu werkt de app nog steeds uitstekend, maar we vonden toch dat er wel een paar aanpassingen op mochten komen en die hebben we nu in een mooi pakketje gestopt. Dat wordt je nu dus aangeboden, geheel automatisch, het enige wat je als app-gebruiker hoeft te doen is te zorgen dat je internet hebt open staan op je app en dat je natuurlijk een internet verbinding hebt…. dan vinden we je wel…. nou ja de playstore die de apps aanbieden vinden je vanzelf en geven je een update van de app, gratis en voor niks, gewoon omdat we graag een goed-beter-best product leveren.

Mocht de Androïd update niet automatisch binnenkomen, ga dan in de Google Playstore naar de app en kies update!

 

1) Kneu, 2) Graspieper, 3) Rietgors

Uiteraard zijn alle aanpassingen bedoeld om de app en het gebruikersgemak te verbeteren, helaas vind ik zelf als gebruiker niet altijd dat mijn gemak goed begrepen wordt, maar we hebben hier erg ons best gedaan.

Dus wat is er nu gewijzigd?

– meer records 750 Europese dieren

– verbetering van bestaande records in tekst en foto’s

– een nieuwe database installeren betekent nu niet meer het verlies van notities

– namenlijsten in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Italiaans. Dus mocht je daar op vakantie zijn, kun je snel even kijken hoe ze daar het beestje noemen!

– updaten van nieuwe gegevens (ja, we blijven nieuwe dieren en mooiere foto’s toevoegen) is makkelijker en staat nu direct in het menu.

1) Citroenvlinder op Koekoeksbloem, 2) Klein geaderd witje op Boterbloem, 3) Voorjaarsvariant van het Landkaartje

En wat moet je zelf nog doen?

– Foto’s ophalen! *

– Genieten van de app ‘RikenMons Natuurgids Europese Dieren’

– of schrijf een review op de Playstore of iTunes, stuur ons een mailtje, schrijf wat onderaan dit blog of meldt het op facebooktwittergoogle+LinkedIn of welke social media ook!

– Af en toe even in het menu kiezen voor ‘update informatie’ en ‘foto’s ophalen’, dan blijf je bij, want wij gaan gewoon door met het maken van nieuwe records en het plaatsen van nog mooiere foto’s.**

* Foto’s ophalen gaat handmatig. Om te voorkomen dat je apparaat vol raakt of je internetkosten te hoog oplopen gaat dit nog steeds handmatig. Klik in het menu op ‘Haal foto’s op’, zodat je alle foto’s weer op je apparaat hebt staan. Voordeel van alle foto’s lokaal is dat je geen internet nodig hebt (want dat is soms in veld of bos wel erg traag of helemaal niet beschikbaar) en sneller de foto hebt, want veel apparaten kunnen sneller zoeken op hun harde schijf dan op het internet.

** Als je op de app niet af en toe controleert op nieuwe gegevens en foto’s (bijvoorbeeld als je op vakantie gaat of voordat je gaat wandelen in een mooie gebied) dan loopt je app na een tijdje wel heel erg achter en misschien krijg je dan wel af en toe een foutmelding. En dat vinden wij natuurlijk ook niet leuk. Daarom hebben we het volgende gedaan. In deze nieuwe versie hebben we direct in het menu een knop gemaakt: ‘Informatie bijwerken’, waarmee de app op het internet checkt of er nieuwe of gewijzigde records zijn en daaronder een knop met ‘Haal foto’s op, daarmee krijg je meteen allen nieuwe of verbeterde foto’s van die records. Zo hoef je minder te klikken om bij te blijven en sta je in het veld niet naar een leeg scherm te kijken.

1) Bruine korenbout ♀, 2) Verse Glassnijder ♀, 3) Smaragdlibel ♂

En heb je de app nog niet, maar ga je die nu kopen in de Playstore of iTunes dan krijg je hem meteen met de nieuwe update geïnstalleerd!

Handleidingen voor de apps zijn hier te vinden voor iOS en Android besturingssystemen.

Veel plezier met de app!

 

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published.