RikenMon’s Natuurgids naar de beurs

RikenMons blog beurs

De RikenMon’s Natuurgids app gaat zo goed, dat het tijd werd om wat meer reclame ervoor te maken. Maar hoe doe je dat nu?

De stand van RikenMon’s Nature-Guide!

We besloten aansluiting te zoeken bij Natuurparken, want daar vind je de mensen die geïnteresseerd zijn in natuur en dan natuurlijk ook in dieren. Afgelopen week was er een beurs van Europese Natuurparken in Zwitserland, daar kwamen Natuurpark beheerders uit heel Europa bijeen om te praten over hun parken, het beheer en hoe ze het nog beter en mooier kunnen maken. Bovendien was er een markt waar veel parken lieten zien hoe het er bij hen aan toe gaat en daar zijn wij ook bij gaan staan.

Zwitserland, Lac de Joux.

We hebben prachtige folders, kaartjes en posters gemaakt om die daar te tonen en uit te delen. Ten eerste natuurlijk om onze app bekendheid te geven, maar ook omdat we graag de app in meer talen zouden willen aanbieden. Nu is de app beschikbaar in het Nederlands en Engels en de dierennamen in het Frans, Duits en Italiaans en dat willen we graag uitbreiden.

Onze folders, mokken en kaartjes.

We zoeken dan ook vertalers voor de andere talen in Europa. Omdat we ondertussen 800 dieren in de app hebben staan is dat wel veel werk, daarom proberen we het ook voor de vertalers interessant te maken met een deel van de opbrengst van de verkoop. En ze kunnen eerst beginnen met de namen van de dieren en de zoekcriteria in hun eigen taal.

RikenMons blog beurs
Excursie vogels kijken, 

StaartmeesPimpelmees en Kuifmees

Daarnaast zijn we bezig met het ontwikkelen van een locatie optie. Hiermee kan de app alvast een selectie van dieren maken die geldt voor de plek waar jij op dat moment bent! Op de beurs hebben we parken gevraagd of zij in onze app zouden willen staan, dan kun je in de app een park kiezen en krijg je meteen te zien welke dieren je daar kunt gaan zien. De parken waren zeer geïnteresseerd, dus wij zijn heel benieuwd naar de uiteindelijke opdrachten om dit uit te gaan voeren.

Beestjes in Frankrijk, Egyptische sprinkhaanSpinduizendpootHooiwagen en Witstippelschildwants.

En wij gaan verder op zoek naar markten en beurzen om onze app te promoten. De app staat in de webwinkel van iTunes en Google play, om het gemakkelijk te maken hier nog even de directe linken, voor als jij de app nog niet hebt aangeschaft.

We hebben zeer veel energie gekregen van de beurs en hebben zin deze nieuwe uitdagingen aan te gaan, maar eerst genieten we nog even van Zuid-Frankrijk en dat zie je aan de foto’s.

Van vorst in Zwitserland, naar het warme weer in Frankrijk.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *