Biotopwildpark Anholter Schweiz

Lynx

Sinds onze reis door Andalusie willen we al zo graag een lynx zien. Maar daar vonden we wel een wildpark met lynxen, maar die mochten we niet bezoeken omdat ze net jongen hadden gekregen. Nu blijkt dat vlak naast de deur, bij onze oosterburen een wildpark is waar de Europese lynx woont.

In Biotopwildparkt Anholter Schweiz bij Isselburg, dus vlak over de grens bij Arnhem. Ze hebben hier europese zoogdieren zoals de wisent, sikahert, everzwijn, wolf, marterachtigen, herten, schapen en geiten.

Ondertussen hebben we al heel wat wildparken, dierentuinen, opvangplekken gezien en we schrikken vaak van de kleine, kale hokken waar de dieren wat zielig in rondlopen. Of we constateren dat het wild niet te zien is alleen als je een aparte toer doet of wel heel erg veel geluk hebt. We gingen hier dan ook heen met gemengde gevoelens.

De entreeprijs is laag voor een park en de opzet is ruim. Er is veel looppad, waardoor je andere bezoekers niet zo snel tegenkomt. De ruimtes voor de dieren zijn over het algemeen groot en er zitten niet zoveel dieren tegelijk in. De dieren zijn wel per soort verdeelt in een afgesloten gebied, hierdoor is het meer een dierentuin dan een wildpark. Maar de dieren zijn weinig schrikkerig en vinden het eigenlijk wel leuk dat je even komt kijken. Ze laten zich meestal goed bekijken en anders hebben ze plek genoeg om zich te verstoppen.

Deze keer was het park ‘s avonds open zodat je het voeren van de nachtdieren kon meemaken. Het was ‘s avonds drukker dan overdag, maar het park was spaarzaam verlicht en de sfeer was gemoedelijk. Als je met zoveel mensen staat te kijken naar het voeren vind ik het altijd dapper dat het dier nog durft te eten. Vooral omdat er altijd wel een brullende baby, een bezorgd roepend kind of een verdwaalde ouder tussen de massa staat.

De vos liet zich niet zien die bleef zitten waar ie zat, volgens de verzorger tegen het hek aan, maar ik denk dat de vos zich goed verstopt had met al dat lawaai en licht van mobieltjes. Daarintegen zagen we de wilde kat met grote snelheid de boom in springen om de aangeboden stukken vlees te pakken. En de lynxen kregen elk een hele kip, daar zagen we ze stuk voor stuk trots mee weglopen, dat was dus snel voorbij. Maar gelukkig hebben we ze ‘s middags zien spelen met elkaar.

Al met al best een aanrader dit biotopwildpark!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *