Een super verjaardag

Vorig jaar zat het al in mijn hoofd: 60 jaar. Tot nu dacht ik altijd; ik kan nog wel 2 keer zo oud worden maar bij deze leeftijd wordt dat toch wel erg onwaarschijnlijk….

hoogste tijd voor een feestje, maar wat dan? Ons vriendenclubje is behoorlijk divers dus dat wordt lastig. Toch na enig speurwerk een goed plan bedacht, we gaan met zijn allen op de boot naar de markerwadden. Kunnen we kletsen, koffie drinken, wandelen en van de natuur genieten. Dus boot geboekt, een mooie uitnodiging gemaakt en aan iedereen verstuurd.

Gelukkig viel mijn verjaardag op een zondag waardoor alle vrienden er waren. Nou ja, bijna want onze Franse vrienden waren begrijpelijkerwijze afwezig. Het globale plan was ‘s ochtends rond 10 uur verzamelen in Hoorn op de boot, 2 uur varen met koffie en gebak. Dan lekker wandelen met een lunch en daarna weer 2 uur terug met thee of een borrel. Prima geregeld toch!

Met enige stress voor 20 man eten/drinken georganiseerd. Dat is nog best veel proviand kan ik nu zeggen. Om op tijd te zijn dan maar de avond vooraf naar Hoorn en in de buurt op de camping slapen. Tada verrassing: de vrienden met een camper waren er allemaal al waardoor ik s’avonds al helemaal in de verjaardags stemming kwam.

De volgende ochtend op tijd op pad, maar waar is nou die boot. Ons busje helemaal volgeladen met eten en na het uitladen moeten we ook nog parkeren! Na veel vruchtloos gebel eindelijk om 0945 erachter waar de boot ligt. Snel het eten eruit en de bus parkeren. Helaas voor ons was het feest in Hoorn waardoor ik buiten het centrum moest parkeren ( beetje stress ook wel weer). Om 10:30 kon de boot dan eindelijk vertrekken: nadat iedereen natuurlijk uit volle borst voor mij gezongen had. Dat was een mooi gezicht

Nou was de boot een beetje ouder en om de 1 of andere reden deed het koffiezetapparaat het niet. Hierdoor was er in de keuken behoorlijk wat werk voordat we aan het gebak konden. Speciaal voor deze gelegenheid had ik veel gebak gehaald bij Timmer in Oosterbeek, super lekker. Toen de broodjes in de oven en met de geur van verse broodjes zat iedereen snel alweer in de kombuis zijn eigen lunchpakketje klaar te maken.

Het weer dan: het was niet koud met een stevige bries en af en toe een dikke bui. Gelukkig voor ons waren we net iets later zodat we de grote bui op het eiland mistten. En dit echte Hollandse weer leverde dan ook weer prachtige luchten op, dat was echt genieten. Een heerlijke wandeling op het eiland volgde. Er valt veel te vertellen over het eiland, een kunstmatig eiland om de slechte waterkwaliteit van het hele meer te verbeteren.

Nu had ik wel om een cadeau gevraagd, maar werd ik toch een beetje overrompeld door het geschenk dat ik toen kreeg. Een mooi uitje naar London, Monica en ik gaan 12 tot 16 februari . Jippie, er is zoveel te doen dat het nog moeilijk is om keuzes te maken. Het cadeau waarom ik gevraagd had is er ook gekomen, ik vroeg van iedereen hun mooiste natuurbeleving, waar en wanneer. Zodat iedereen even mee kan genieten hier het lijstje:

Wandelen/Fietsen door zuidwest Ierland, Great-barrier reef Australië, Spaubeek via het pieterpad in november, Bloemenweide in de Alpen, Picos de Europa Noorwegen in augustus, Namaqua Nature reserve, Delwers Camp SA in februari, Polistovo Natuur reservaat in Rusland in de zomer, Regents Park London

Op de terugweg was er veel wind zodat we met half zeil weer terug konden zeilen. Voor de oudere jongeren onder ons even lekker stoeien met de elementen. Omdat we toch nog een staartje meekregen van een buitje weer allemaal de kombuis in om even na te kletsen en bij te komen. Na aankomst ging ieder zijns weegs, sommige vrienden bleven nog even een nachtje op de camping staan, was ook leuk geweest.

Voor mij is het een prachtige dag geworden

Erik Severiens

Erik Severiens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *