We went to London to visit the Queens

Skyline London met theems en eye

And a lot of other places!

Onze vrienden gaven Erik voor zijn verjaardag een trip naar London en Monica mocht mee! Het was een superleuke reis, wat een cadeau! Bedankt allemaal!

Februari in London betekent dat het weer van alles kan doen, maar het zat ons mee. We hebben regen en zon gehad en een verrassend aangename temperatuur. De winterjassen waren vaak te warm, maar toch onszelf voorzien van een pet en paraplu.

We namen de trein onder het kanaal door, dus eerst met de bus naar Arnhem, dan de trein naar Utrecht, door naar Rotterdam en dan in de Eurostar naar London. Aankomst midden in de stad op St. Pancras Station. Kwartiertje wandelen naar het enorme hotel, half uur wachten om ons aan te melden, de kamer opgezocht en toen naar de pub voor een pint!

Biertje in de pub

Wat gaan we doen? We hebben een Oystercard voor het OV en gingen dus lopend de stad in, om ons heen de bekende black cabs, ook al zijn ze vaak geel, groen, roze en blauw, toch heel herkenbaar als de lokale taxi. En natuurlijk de dubbeldekkers deze zijn nog steeds meestal rood. Omdat het regende verwachtten we dat veel andere toeristen wel de musea in zouden gaan en we zagen daar ook lange rijen voor de deur. Helaas bedachten anderen dat de Eye ook overdekt was, wat betekende een rij van minstens een uur.

Dan lopen wij maar door. Een goede beslissing, we staken de Theems over en overal om ons heen keek iedereen omhoog, de Big Ben die net 12 uur sloeg! En direct daarna Westminster Abbey, lunchen in de Pub en dan door naar Buckingham Palace. De wacht heeft grijze jassen ipv rode en de berenmutsen zitten of over de ogen of over de mond.

Door het St James park met de eekhoorns, pelikanen en bijzondere ganzen naar Trafalgar square.

Dan staan we opeens in een Harry Potter winkel waar echte toverstokken verkocht worden, die hadden wij niet nodig. Wel vinden we een prachtige parapluwinkel en hoeden winkel waar we beiden slagen. En dan natuurlijk weer naar de pub om te eten.

Omdat we zoveel hebben gewandeld besluiten we met de metro naar Harrods te gaan. Een enorme winkel waar we 6 km lopen, wat een pracht en praal.

Op de terugweg lopen we langs het British Museum en duiken één van de oudste pubs van Londen in: de Museum Tavern…. (die vroeger “Dog and Duck” was toen er nog gejaagd werd daar)

De zon schijnt dus gaan we lopend richting Tates. We bezoeken St Pauls Cathedral om de ‘Whispering Gallery‘ te beleven en ontdekken dat we helemaal naar boven kunnen, 528 treden hoog.

Hier is een prachtig uitzicht over Londen, nu hoeven we niet meer in de Eye.

Over de ‘Harry Potter‘ brug (Millennium bridge) naar Tates modern en zagen het allergrootste kunstwerk ooit (voor ons dan).

Moe gelopen nemen we de metro naar Primrose Hill en vinden meteen de pub The Queens, als we daar uit komen is het al donker en is Regents park gesloten.

En dan is het alweer tijd voor de terugreis. Op de heenweg waren de tassen al zwaar, nu met alle souvenirtjes besluiten we een taxi te nemen. De black-Cab is inderdaad enorm. De stations st Pancras en Kings-Cross liggen direct naast elkaar en we komen uit op perron 9 3/4. We springen in de trein en verdwijnselen.

Monica

Monica

2 thoughts on “We went to London to visit the Queens

  1. Wat een leuk verslag van een topreis naar Londen. Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad en bedankt voor jullie kaart.

    Tot snel,
    Liefs, Mireille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *