Overdaad

Wauw wat is er veel moois te zien in Namibië! Vogels, herten, knaagdieren, ezels, bergen, riviertjes, vlinders, bomen, bloemen, paarden, mensen, zand, zon, maan en sterren we komen ogen tekort. We zijn opeens moe, hebben teveel gezien en willen gewoon even rustig aan doen. Het land is zo groot dat we toch veel aan het rijden zijn en elke bocht en elke bergpas geeft weer nieuwe dingen te zien en dan die kleuren…

Ons besluit om een rustig plekje te zoeken en ons maar eens te bezinnen op wat we verder willen doen is geen makkelijke opgave, want overal is wel weer wat te beleven en bovendien is in een onbekend land ook het regelen van de eenvoudigste zaken al een hele klus.

Natuur is indrukwekkend maar cultuur is soms echt verwarrend en onbegrijpelijk. Al die omgangsregels die er wel zijn maar niet genoemd worden, rangen en standen die er zogenaamd niet zijn, maar toch wel voelbaar. Wanneer zijn wij die rijke witten die mogen worden opgelicht en wanneer hebben we het eigenlijk door? Soms merk je dat je op de verkeerde manier contact legt, een andere keer wordt je opeens verrast door echt contact. Afrika is toch weer heel anders dan Europa, waar het ook wel merkbaar was, maar toch minder moeizaam. Het meest opvallende is toch wel dat je als buitenlander het makkelijkste contact legt met andere buitenlanders of inlanders die zelf een tijdje gereisd hebben. De echte inlander is zowel in Europa als Afrika een echte Fries. Je moet ze al lang kennen voor je ze leert kennen. Maar dit ervaart natuurlijk iedereen weer anders.

We gaan in elk geval weer even een leuke plek zoeken voor een paar dagen om toch vooral na te genieten van al het moois dat we gezien en beleefd hebben. En ook een beetje om onze tegenvallers te verwerken, want tot nu toe hebben we nog geen vliegstek kunnen vinden hier. De 1ste bleek een duin van 3 meter met prikkeldraad, de 2de bleek te zijn verkocht aan iemand die geen vliegers op zijn land wenst en de 3de was alleen toegankelijk met een shuttle, maar die ging pas over 1 week weer en eigenlijk hadden ze er nog maar 1 piloot gehad (de start zag er wel mooi uit vanuit het dal). We hebben een busje zien rijden van paragliding Namibia en betreuren het nog steeds dat we die niet ingehaald hebben. Hopelijk hebben we aan de kust meer kans,  in elk geval voor een leuk plekje.

En ondertussen  oren ogen neus openhouden want het is hier echt overweldigend allemachtig prachtig.

Response to “Overdaad”

  1. Wilma Schuman says: January 29, 2013 at 19:17

Prachtig. Gaan we zeker ook eens doen, echt waar! Misschen wel in een seizoen waarin het minder heet is. Hoewel warmte, zon, hitte en stof toch ook een heel speciale geur en beleving geeft aan alles vind ik altijd.
Blijf genieten en ik duim dat er nog iets te vliegen valt de komende tijd. Kus.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *