De natuurgids op reis

Opeens overkomt het je, je huis is weer verkocht en je vraagt je af waar gaan we nu heen en je hebt geen idee!
Na lang nadenken en bij elke optie, locatie, woning twijfelen kwam de oplossing. We gaan er weer op uit! We laden de bus vol en zetten koers naar het zuiden. Zo aan het eind van de zomer besef je wel dat het ook in Spanje winter wordt en dan is ons oude vertrouwde busje toch wel erg klein als je daar elke avond in zit en ook zo af en toe aan het werk wilt voor de site en apps. Dus hebben we de stap genomen om de bus te vervangen door een grotere. We hebben een boel eisen laten vallen zoals lekker handzaam op smalle wegen (dus klein), de 4×4 voor de leuke zandpaadjes waar je altijd wel weer uit komt en gewoon een unieke bus. Daarvoor hebben we veel ruimte terug gekregen en een boel werk, want de bus moest natuurlijk eerst verbouwd worden tot een echte camper. En dat is nu gelukt.

Ondertussen zijn we de Nederlandse regen ontvlucht en zitten we in het zonnige zuid-oost Frankrijk, hier worden de laatste klusjes aan de bus gedaan. Terwijl we genieten van de luxe te kunnen logeren bij vrienden. Net als we de laatste maanden in Nederland hebben gedaan. Dus reuze bedankt voor de gastvrijheid en hulp Riet, Cornelia, Coen, Remko en Sheila! We zijn er super blij mee en zullen van de winter nog vaak aan jullie denken als we al die handige en mooie ideeën van jullie gebruiken.

Met onze oude trouwe Toyota HiAce 4×4 busje hebben we heel wat avonturen beleeft.

De nieuwe bus is een Renault Master, deze is een stukje groter en prachtig blauw.

We gaan dus reizen door Frankrijk en Spanje deze winter en op zoek naar nieuwe dieren voor de Fauna apps, daarnaast willen we de Flora app gaan opzetten. Dat betekent dus programmeren en een heleboel informatie verzamelen van de flora die we nu al hebben. Zodat we in de komende lente weer nieuwe planten kunnen toevoegen en de Flora app op de markt kunnen brengen. Tussendoor wordt het natuurlijk genieten van het reizen, de natuur, nieuwe contacten enzovoort. En we zullen proberen regelmatig een blogje te schrijven over onze belevenissen.

naar de zonnige herfst in zuid oost Frankrijk.
Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *