Waarom de RikenMon’s Natuurgids?

RikenMons blog Waarom

Een aantal jaren geleden besloten wij om een tijdje te gaan reizen en de wereld te verkennen. Het idee was alles te verkopen en gewoon te vertrekken.

Omdat het ons nogal aan geld ontbrak besloten we eerst nog een tijdje hard te werken en te sparen. In deze periode veranderde de economie, de crisis begon, maar ook in onze persoonlijke kring veranderde het een en ander en we besloten om in plaats van een wereldreis te maken om Europa in te trekken met ons campertje, want ook daar was genoeg te beleven en te ontdekken. We hebben een paar jaar geweldig gereisd door Europa en de winters doorgebracht in Afrika omdat het daar toch ietsje warmer was.

de reisbus, eRIKENMONica

Voor we aan onze reis begonnen vonden we de natuur wel mooi en dieren zien leuk maar geen doel op zich. Door het reizen en het hebben van tijd zowel om te ledigen als om te bezinnen ontdekten we dat we allebei het eigenlijk heel leuk vinden om dieren te spotten. En dat we enthousiast werden als we onbekende dieren zagen en het identificeren ervan werd een serieuze hobby. Echter hoe vind je terug wat je gezien hebt, daarvoor zochten we op internet en in boeken. Helaas kun je op het internet niet goed zoeken op wat je gezien hebt, eigenlijk moet je de naam al weten om het terug te vinden. We hebben dus ook stapels boeken aangeschaft van alle categorieën én van de verschillende gebieden waar we waren, want overal waar we kwamen hadden we weer een nieuwe serie nodig. Ons campertje raakte nogal vol met al die boeken.

We wilden zo graag op ons gemak de hele fauna en flora bij de hand hebben en zo gemakkelijk kunnen zoeken als in een boek, ongeacht waar je in de wereld was maar dat bestaat nog niet. Dus hebben we bedacht dit zelf te gaan maken. Eerst een website en daarbij ontdekten we waarom het er nog niet was, het is namelijk heel veel werk. We hebben ons eerst maar beperkt tot Europa. Toen ons spaargeld op dreigde te raken, bedachten we een manier om geld te verdienen aan onze hobby en hebben de app gemaakt voor Androïd en iPhone.

RikenMons blog Waarom

Dat we ondertussen niet meer de enige zijn is duidelijk, maar met onze app is zoeken toch wel een feest!

We missen nu alleen de kunst van het verkopen om de boel aan de man te krijgen en er van te kunnen leven. Ons ideaal zou zijn de rest van de wereld ook in de app te zetten zodat je voortaan echt de wereld kunt rondreizen met alleen je telefoon en daarop alle fauna en flora kunt identificeren. Daarom gaan we gewoon door met vullen zodat iedereen met veel plezier onze app kan gebruiken.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *