Vliegen, feesten, verrassingen en mooi weer

Sta je daar midden in een festival krijg je een sms-je met de vraag of er nog een plekje vrij is in ons kampement! Staan opeens Coen en Cornelia voor ons, die zijn voor een lang weekendje festival helemaal uit Nederland gekomen. Met ons 6-en duiken we de feestvreugde in. Hieronder een impressie. Zodra we meer internet hebben zullen we de filmpjes uploaden en die eronderzetten.

Het carnaval van St Hilaire betekent verkleed van de berg af vliegen. Er zijn prachtige creaties. Starten is dan best spannend, want je neemt nogal wat extra’s mee de berg af.

Er wordt ook in groepen gevlogen zoals de Mariobrothers, Pirates o.t.C., Roodkapje en de wolf, de 3 biggen. Starwars was er met een complete vloot.

Er is zoveel te zien zowel boven op de start als beneden op het landingsveld. En dan gebeurt er ook nog van alles tegelijk. Stunts en shows wisselen elkaar af.

Af en toe even op het kamp. Meestal met goed weer, maar Tim en Erik wisten ook in de regen het vuur brandende te houden. Er staan ongelooflijk veel mensen met tentjes en campers, maar het is geen camping. Dat betekent dus ook geen douche. Erik ging heel stoer onder de campingdouche onder de blikken van alle buren. Monica wilde vooral de haren schoon en hield de bikini aan.

Tura, is de bedenker van een heleboel lampionmodellen en regelmatig komt er iets  voorbij drijven. Op zaterdagavond kan iedereen meedoen, dan gaan er 1000 tegelijk. Lampions oplaten met zoveel mensen is heel bijzonder, ze dansen door de lucht, het is een prachtig gezicht. (Tenminste als er geen boom voor staat)

.Na de regen is het terrein nogal modderig en Tim en Mirjam besluiten vroeg naar beneden te rijden. Wij hebben een natte tent en besluiten een dagje later te vertrekken, maar willen wel graag op het landingsveld kijken. Er gaat tussen start en landing een Funiculaire, een treintje dat recht en dus stijl, tegen de berg op gaat. We hebben geluk en kunnen mee, dubbelgeluk we kunnen ook mee terug.

Behalve veel verklede vliegers, wordt er ook veel gestunt door parapenters, maar ook door delta’s, trikes, chirocopters, helicopters, vliegtuigen, rocketman en ga maar door. We kwamen ogen en camera’s te kort.

Het was beregezellig, dat kunnen we nog wel eens doen 😜 Ons advies is zelf eens te gaan kijken op de Coupe Icare.

Responses to “vliegen, feesten, verrassingen en mooi weer”

  1. wilma schuman says: September 28, 2011 at 22:44

Mooi, mooi, harstikke mooi. Wil ik graag eens naar toe. Zou graag zo’n lampionnetje willen, of misschien een hele set.

  1. Sabine says: October 1, 2011 at 09:52

ik mis wel een foto van jullie in verkleed tenue .. of hebben jullie als rechtgeaarde Drenten daar niet aan meegedaan???

  1. Tim & Mirjam says: October 4, 2011 at 18:28

allo allo,
we zijn weer terug in Colombotte. Na een zwaar gezellig Coupe Icare doorgereisd naar Italie, de Piemonte. Hééééérlijk gegeten bij ‘Emilio’
de beste Trattoria van Italie. Na een zeer teleurstellende tussenstop bij Diane Lensink in Vinazza, écht slécht eten, jammer van de omweg, de site en haar kookboek worden ter plekke absoluut niet waargemaakt; Wél een mooie plek, maar ja, wij kwamen voor het eten…
Daarna nog even wat leuke plekjes gedaan bij ‘France Passion’ wijnboeren, en ja dus toch weer met een hoop wijn naar huis. Kortom, was een gezellige break voor ons en we verheugen ons des te meer op onze gezamenlijke trip door Marokko!
Liefs, groeten uit Colombotte, Mirjam & Tim

  1. wilma schuman says: October 8, 2011 at 23:48

Heerlijk…. Mojito…wat meer kan je wensen!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *