Herfst herfst wat heb je te koop ….

En opeens besef je dat het herfst is geworden, de kalender zegt het, de kleuren van de bladeren zeggen het, maar de temperatuur is nog zomers. Alleen in de avond dan wordt het toch wel koud en is een vuurtje nodig om buiten te kunnen blijven zitten. Ook de insecten zijn veranderd, waren het eerst de vlinders, nu zijn het de sprinkhanen die om ons heen vliegen.

We zijn vanaf het festival naar Laragne gereden, de ons wel bekende vliegstek in de franse alpen. De camping is nog open en bij aankomst lijkt het zelfs druk te worden met piloten. Dit wordt echter snel minder en 1 nacht zijn we zelfs de enige gasten, groot voordeel hiervan is gegarandeerd warm water. Het weer is prachtig maar voor het vliegen is het veel te stabiel. Zowel op Aspres als op Laragne is het risico om uit te zakken hoog. Wegsteken en overlandjes zitten er helemaal niet in.

Verder wandelen we in de bergen, over de Chabre en de Ceuse. Het kasteel (ruine) van Mison eindelijk van dichtbij bekeken, een prachtig uitzicht heb je daar.

Remko en Sheila doen ons een geweldig aanbod. We mogen een tijdje in een appartementje, ‘gite’ van hun zitten. Dat is superdeluxe. Opeens hebben we weer een eigen douche, ruimte om het bed, en ‘s avonds kun je lekker blijven zitten. De eerste nacht kunnen we niet zo goed slapen omdat het zo warm is…. Gelukkig wennen we er snel aan.

Remko, Frans Pannekoek en Erik vliegen samen vanaf de Chabre, hoge zuid.

Sheila zou van het voorjaar al een duovlucht doen met Erik, maar door de drukte en foute wind kwam het er niet  van. Nu rijden we naar boven net voor de Mistral start en verwachten noorderwind. Tot onze verbazing staat de wind echter zuid. We kijken het nog even aan en geheel onverwacht wordt het noord. Snel opbouwen en proberen…..

Samen gaan we kano varen in de Durance op de laatste dag van het seizoen. Er stroomt 70 m3 per seconde door, dat is best wel veel voor hier. We zitten de hele dag op het water we varen van Ventavon naar Sisteron een leuk avontuur. Deze keer hebben we de camera’s thuis gelaten. ‘s Avonds bij de bbq met mojito beginnen de spieren zich te melden, we gaan allemaal vroeg naar bed.

Met de ‘mistral’ zal ook het koudere weer komen, tijd om verder naar het zuiden te trekken. We gaan richting Spanje.

Responses to “Herfst herfst wat heb je te koop ….”

  1. Tim & Mirjam says: October 7, 2011 at 12:29

Hier is de herfst ook begonnen, regen, koude wind, brr, gelukkig wordt het na het weekend weer beter! Nog 2 weken gasten dan een maandje klussen en dan… grote vakantie
Zien we jullie begin december voor de overtocht naar Marokko.
Groetjes, Mirjam & Tim

  1. wilma schuman says: October 8, 2011 at 23:44

Heerlijk, Mojito, wat wil je nog meer……

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *