Dan liever de lucht in…..

De vliegstekken van Sidi Ifni en Legzira zijn prachtig, mooie hoogte, ca 300 meter hoog en kilometers lang langs de kust, met geweldig uitzicht.Alleen die weg er naar toe. De ene doen we lopend de ander is een uitdaging voor de 4×4. Sidi Ifni heeft middenin de stad een vervallen vliegveld. Is dat niet wat voor een flightpark….. we dromen al van leven in de toren, helaas blijkt die reeds bewoond.

We rijden terug naar de vliegstek aan de kust en hopen daar nog een paar vluchten te kunnen maken. ‘s Morgens worden we wakker van de kreet: ‘I launched at 7!’ en zien Larvy vliegen. Terwijl Erik koffie zet maakt Monica ondertussen een vlucht, meteen de soarband in. Wat een start van de dag!

Het begint ondertussen al harder te waaien. Met Nigel vliegt Monica nog een duovlucht. Hij start en land, tussendoor vliegt ze zelf. Erik die ondertussen ook is opgebouwd start met zijn delta en vliegt heerlijk tussen de parapents.

We willen graag wat langer in een gebied blijven/ We kamperen rondom de vliegstek, soms op een camping voor een lekkere warme douche en een wasje en soms op de vliegstek zelf. Zo leren we ook de locals en andere gasten beter kennen, De Engelsman Nigel die de stek heeft gekocht en er een restaurant wil beginnen. Larvy de Marokkaan, die bij hem werkt en  zo goed vliegt dat ie van 2009 naar 2010 is gevlogen dus in de nieuwjaarsnacht! Mike de Zwitser die zijn busje helemaal voor elkaar heeft. Stefan en Erika ook Zwitsers die een paar jaar reizen in een bus die 4x zo groot is als de onze. Damian, de Duitser die een restaurant/hotel heeft en een heerlijke vis voor ons klaar maakt….

En tussendoor kamperen we aan het strand. Verrast worden door het water of de dromedarissen die opeens voorbij komen.

Response to “Dan liever de lucht in…..”

  1. Mirjam en Tim says: January 23, 2012 at 20:42

leuke foto`s van het vliegen, mooi dat Monica het ook weer `doet`
nu krijg ik er helemaal zin
Wij zijn na voorspellen van regen aan de kust alvast naar Marrakech gereden en gaan overmorgen door naar de vliegschool en dan ga ik eens kijken hoe dat parapenten werkt, al veel te lang niet gevlogen, dus heb er zin in…Heb alleen m`n enkel verstuikt bij uit de bus stappen, maar dat gaat alweer een stuk beter…
groetjes ook van Mirjam natuurlijk en tot over een dikke week
Tim

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *