Monica vliegt Marokko

En Erik natuurlijk ook. Na Europa en Amerika is Afrika het derde continent dat we bevliegen. Aan de westkust bij Tiznit vinden we Nigle’s Place, een startplek van grind op 250 meter hoogte met een landingsveld zonder kaktus. Omdat het niet erg hard waait vliegt Erik met de duo, alleen. Het is niet echt een deltastart, een rampe zou fijn zijn, maar ja Erik is de tweede delta in 4 jaar.

Voor het parapenten is het een geweldige plek. En na het 2 dagen aan te hebben gekeken en nog even geoefend in het fijne zand aan het strand is Monica eindelijk zo ver om te vliegen. Alle zenuwen verdwijnen zodra het scherm vliegt en de start is een eitje. Na een kort vluchtje een goeie landing en klaar om het nog eens te doen. We besluiten een paar dagen hier te bijven voor het vliegen.

Als er regen  wordt voorspeld en de wind al te hard is geworden rijden we verder naar het zuiden om de vliegstekken te bekijken bij Sidi Ifni. We vinden een leuk strandje voor een overnachting en een prachtige zonsondergang.

Tim en Mirjam zijn een paar dagen geleden al naar het zuiden vertrokken om daar de omgeving te ontdekken. Ze sturen ons de coördinaten van mooie plekjes.

We gaan op weg naar Plage Blanche via een ‘piste’, dat betekent onverharde weg. Maar hier in de woestijn en zandduinen is het al snel onbegaanbaar zonder 4×4. We zijn kritisch in wat onze bus kan doen en met behulp van een fransman vinden we een prachtig pad naar Fort BJ.

Met het fort in zicht komen we een stoere duitse Iveco camper tegen die zichzelf heeft vastgereden. Voor de 2de keer dit jaar rollen we onze sleepkabel uit. Helaas blijkt deze wagen toch te zwaar voor ons busje. Dan maar op zoek naar het probleem van hun lier. Blijkt dat die niet is aangesloten op de spanning! Tja wij zouden dat getest hebben, met de film van ‘’ the gods must be crazy’ in ons achterhoofd. Daarna blijkt het een eitje. We laten hen achter in de rivierbedding en gaan zelf naar de camping bij het fort. We genieten er van een warme douche, kuifleeuweriken en eten dromedaris. Wat is het leven toch vurrukkuluk….

Plage Blanche is een enorm strand in een harde oosterwind. We kunnen de zee nauwelijks zien en besluiten dan ook om rechtsomkeer te maken. Wind is één ding, maar een zandstorm is niet echt iets om in te blijven staan.

Responses to “Monica vliegt Marokko”

  1. wilma schuman says: January 13, 2012 at 23:50

SUPER!!!!!!

  1. Remko en Sheila says: January 19, 2012 at 03:55

Wat goed van je Monica! Gefeliciteerd. Bisous de Bali.

  1. admin says: January 22, 2012 at 22:16

Hoi Bali gangers,

Das leuk om wat van jullie te horen. Hier zijn de dagen prachtig weer maar sávonds best fris. Het blijft wel winter dus… Verder vermaken we ons hier opperbest, ik heb als primeur al een duo gevlogen op 1 van de stekken hier. Was de laatste 4 jaar 1 andere delta geweest! En MOnica heeft ook al best gevlogen dus het gaat helemaal de goede kant op.

Smak Smak Smak en de groetjes, Erik en Monica

  1. Je moeders. says: January 19, 2012 at 17:14

nog even een berichtje ,Het is leuk om jullie te kunnen volgen
.Veel lieve groeten ,Liefs Moeder,

  1. Arne says: January 20, 2012 at 12:50

mooi hoor daar,ik krijg ook weer erg veel zin in vliegen als ik jullie daar zo bezig zie.veel plezier daar,groetjes Arne

  1. Evert en Corry says: January 21, 2012 at 00:06

Hallo Erik en Monika. Ik vond zojuist jullie site. Geweldig zeg, wat een leuke reis maken jullie. En wat een leuke foto’s. Maar he, wel voorzichtig zijn hoor! Ik blijf jullie nu volgen. Wat leuk dat mam nu ook mee kijkt he. Blijf lekker genieten, het is hier toch alleen maar regen.
Lieve groetjes: Evert en Corry

  1. admin says: January 22, 2012 at 22:11

Hallo Oom en Tante,

Heel erg leuk dat jullie reageren. We hebben gehoord dat Jan’s feestje heel erg leuk was. We blijven voorzichtig en hopen dat jullie snel wat beter weer hebben, dus zingen we zo af en toe We gaan nog niet naar huis…. nog lange niet… . Maar dit voorjaar nog wel even want we missen moeders toch wel.

Groetjes uit Marocco,

Erik en Monica

  1. tante ineke says: January 22, 2012 at 00:38

Hoi Eric en Mon,
Leuk om op de hoogte te blijven wat jullie zoal doen en meemaken. Wat een enorme prachtige reis en het verslag ervan vind ik ook prachtig. Vorige week zijn we naar het feest geweest van Jan zijn 80ste verjaardag. Het was erg gezellig. Sabine en kindertjes waren er, Huub met Carolien en Harmen natuurlijk. Ronald was er niet, was in Maleisie.
Aaltje haar broers met vrouwen. Zij voerden het hoogste woord daar kun je je wel wat bij voorstellen. Met ons gaat het goed. Met behulp van wat pilletjes komen we een heel eind. Je moeder ken je niet meer terug. Ze heeft een lijntje gekregen van een jonge meid. Staat haar erg goed. Ze heeft het vette eten helemaal afgezworen gelukkig. Hoelang blijven jullie nog op reis? Hebben jullie nog niet een beetje heimwee naar dit heerlijke natte koude weer? Voorlopig gaan wij volgende week 3 weken naar de zon. Lieve mensen het gaat jullie goed. Het allerbeste en tot ziens of horens.
Liefs van Ineke uit Velp.

  1. adminsays: January 22, 2012 at 22:06

Hallo Tante,
Heel erg leuk om zo even van jullie te horen. Ik ben ook erg benieuwd hoe moeders er nu uit ziet, we hebben haar nog niet gezien na de ingreep. Dit voorjaar zijn we een paar weekjes in Nederland om het goed te maken. Voorlopig is onze planning nog 1 jaar. Dan houden we het voor gezien en gaan weer in het koude kikkerlandje aan de slag. Ik hoop dat jullie ook prachtig weer hebben,
Groetjes,
Erik en Monica

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *