Don Quichotte en Sancho Panza

En opeens blijk je op een historische windmolen jacht te zitten…… Of te wel op de route van Don Quichotte. We zien busladingen toeristen uitstappen bij de haltes terwijl er verder weinig toerisme is. We vragen onszelf af hoe het ook al weer zat met de Don en zijn knecht Sancho. In het spaans is het vast allemaal duidelijk, maar voor ons blijft het abracadabra tot we internet hebben. Gelukkig is er onderweg genoeg te beleven.

We zijn op vliegstekkenjacht en komen eerst bij Chinchilla, tja. We gaan door naar El Yelmo. Erik schrikt enigzins bij het zien van het landingsveld (klein, hoogspanning) maar roept heel stoer dat hij wel naar de start wil. Op weg naar boven worden we gematst door een paar locals. Marc en Alf zitten te genieten op een terrasje en zijn zeer bereid om een paar buitenlanders te informeren over de mogelijkheden in Andalusie. Marc vult onze kaart met tips en trucs en Alf gaat met ons mee naar boven om de termiek aan te wijzen.

Dat gaat goed en Erik vliegt een leuk uur boven El Yelmo. Marc nodigt ons uit in zijn hotel, helaas mislukt de afspraak. Maar voor iedereen die hier komt, het zijn niet alleen piloten die er komen en Marc spreekt engels, frans en spaans, erg handig als je wat geregeld wilt krijgen. 

TIP: www.flyandalucia.com en www.tapasoif.com.

We overnachten op de locale camping en menen dat we geluk hebben echter blijkt ‘smorgens dat de hulp toch de campingbaas is en dat deze betaald wil worden. We zijn enigszins verrast en vergeten te klagen over de koude douche, dat overkomt ons niet weer. Dus op de volgende camping hebben we doorgezaagd over alle mogelijke wensen die we konden bedenken en  voor de helft van de prijs mogen we er staan.

Andalusie blijkt vol te staan met olijven. We zien geen citrus of graan meer. Sommige dalen bestaan alleen nog maar uit olijven. De bomen hangen vol met vruchten. Voor de pluk hopen de boeren op regen, wij niet….

We hebben eindelijk de oktoberregen getroffen en zijn dolblij met het restaurantje dat voor ons paella wil maken. We krijgen het locale nieuws te horen, In de Sierra Nevada is de eerste sneeuw gevallen en sommige delen hebben  problemen met de regen, Wij hebben gelukkig alleen nog maar een buitje gehad. Als enige gasten genieten we van het vuurtje tot het bedtijd is, tenminste Erik kan goed slapen na alle genoten wijn.

Nu is het duimen voor beter weer of wat meer in de bus verblijven. Tot nu toe hebben we ons heil nog niet hoeven zoeken in een appartementje of kamer. Maar als het blijft regenen kan dat natuurlijk altijd nog. En ‘smorgens schijnt de zon weer.

We hebben een tip voor wildkamperen in Spanje, we gaan eerst wandelen en dan kijken of we aan het meer kunnen staan vanacht. We zien grote vissen en onze volgende wens is een hengel. Maar ook zonder zelf gevangen vis staan wij hier prima vanacht.

Tja en dan heb je internet en moet je toegeven dat er na die prachtige avond een regenachtige dag kwam die we rijdend hebben doorgebracht. Maar ondertussen weten we ook dat de Don en zijn buurman eigenlijk Meneer Blaaskaak en Dikke Pens waren….. We zijn dus maar verder gegaan met onze eigen route,

Responses to “Don Quichotte en Sancho Panza”

  1. Sabine says: October 24, 2011 at 23:02

Leuk om te zien dat jullie dus hier wild gekampeerd hebben (en leuk dat je belde Erik!). Wat ik nog vergat te zeggen, vrijdagavond weer eens salsa gedanst, en zowaar, ik kende nog wat pasjes! blijf je wel een beetje oefenen daar met Monica?? (o nee, in Zuid Spanje wordt natuurlijk flamenco gedanst)

  1. wilma schuman says: October 26, 2011 at 09:47

Lekkerrrrrrrr. Zou me er ook wel thuis voelen tussen alle olijven. Weten jullie inmiddels hoe het zit met water te korten in Andalusia? En waarom staan er zoveel olijf farms te koop. Door de slechte prijs voor olijven en olie of maakt het water tekort het erg moeilijk goed voor de boomgaarden te zorgen?
Hoop voor jullie dat het nog een tijdje lekker weer blijft maar de olijf boeren gun ik wel een beetje regen. Reis lekker!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *