Op ons gemakkie in ons gebakkie…

We zijn in Spanje! Wie weet komen we de sint nog tegen voor deze naar Nederland gaat. Waarom die in december naar Nederland gaat snappen we nu helemaal niet meer, want het is hier heerlijk weer. We lopen de hele dag in korte broek en liggen elke dag aan het strand. Wij gaan in elk geval door en komen nog niet terug. We zijn op weg naar Andalusie, Algodonales, daar hebben we afgesproken met een vliegvriendin, begin november. Ondertussen leren we Spanje een beetje kennen.

We zijn gewaarschuwd voor overvallen, zakken- en tassenrollers, slechte campings (zelfs de fransen zijn beter) en vooral de grote steden zijn heel gevaarlijk. 9 van de 10 toeristen worden beroofd. En wij willen naar Barcelona dus zijn er op voorbereid berooid terug te komen……

Tot nu toe valt het mee. We zijn met de trein naar Barcelona gegaan (trein in Spanje is goedkoop voor Nederlandse begrippen!). Het is een mooie stad met veel prachtige panden. Veel toeristen en een demonstratie. Leuk om een dagje rond te kijken. Daarna hebben we een paar dagen genoten van het strand. Beetje snorkelen, visjes kijken, zonnen, lekker eten,  beetje wandelen, lekker relaxed, Zelfs geen foto’s gemaakt.

En dan is het weer tijd voor een volgend tripje.  Op naar Andalusie, we hebben 5 stekken op ons lijstje en 10 dagen de tijd, dat moet lukken. We mijden de snelweg en gaan op tijd op zoek naar een camping, want het is hier ook laagseizoen.

Langs de weg wemelt het van de olijf en citrusvelden vol met vruchten…… mmmmm… De olijfbomen zijn enorm met brede kruinen. De druivenbladeren zijn rood en de velden zijn enorm. Het is een explosie van kleuren. Helaas kun je niet overal zomaar stoppen, Maar meestal kan er in de buurt van de camping wel worden gewandeld.

De campings zijn eigenlijk best goed en zitten op leuke plekken, so far so good…..

Vandaag werden we uitgenodigd om de walnoten oogst te komen bekijken, we kregen meteen een handje mee. Maar ondertussen hebben we er al zoveel verzameld dat het tijd werd om deze te kraken. Dat doe je onderweg met bijl en steen. Helaas zaten de tamme kastanjes onder de beestjes en wisten we niet zo goed wat er mee te doen (naar Ned. brengen vonden we geen optie) dat we die hebben achtergelaten.

Responses to “Op ons gemakkie in ons gebakkie…”

  1. Tim & Mirjam says: October 20, 2011 at 22:22

toch wel jaloers op jullie voorsprong. Nog 2 dagen gasten en dan is het hier klaar. Maar ja, eerst nog ff klussen, ben benieuwd hoe lang we dat volhouden….

  1. wilma schuman says: October 21, 2011 at 21:49

Wat een prachtig met mosaiek versierd loket zeg!
En wat een mooie olijfbomen. Als jullie heel oude olijven bomen zien met die prachtige knoestige stammen, dan graag een mooie foto maken voor me. En, geheime recepten en oer oude tips of wat dan ook betreffende olijven zijn altijd welkom.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *