I feel love

Slovenie heeft voor zichzelf een geweldige vakantieslogan bedacht die je terug ziet op veel foldertjes en kaarten.

I FEEL SLOVENIA

I FEEL LOVE

En ik moet zeggen, dat ik het ondertussen inderdaad begin te voelen. Slovenie is echt prachtig. Ik loop de hele tijd met de camera in de hand en mis dan nog de helft omdat ik de andere kant op keek. In de lucht zien we bonte kraaien, gieren, en allerlei kleine vogeltjes die we ook horen. In het bos zien we vos en ree voorbij komen. En op elke open plek bloeien bloemen, die weer bezocht worden door insecten. Ik moet toegeven, we zitten ook onder de muggenbulten en vandaag moest ik mijn kaas delen met een stel wespen die niet begrepen dat ik groter en sterker was. Of misschien was ik dat wel niet, in elk geval zij wonnen mijn stuk camembert. En ik heb maar wat minder gegeten. Verder worden we soms belaagd door kevers die perse in je haren willen gaan zitten. Maar dat weerhoudt ons er niet van om te zeggen I feel love. (natuurlijk we vinden elkaar ook heel erg lief)

Vorig jaar zijn we alleen naar de weidestart geweest, maar ondertussen hebben we de ‘rampe’ gevonden en is Erik daar al 2 keer gestart. Deze start is ietsje hoger, maar ook wat verder van het landingsveld. Tussen die 2 starts rijd je door een sprookjesbos. Daar groeien de rotsen, echt waar. Als je het niet gelooft, dan zal het de sneeuw zijn die bij 30 graden gewoon onder de bomen blijft liggen.(klik op de foto’s voor de grote versie). Omdat Erik momenteel de enige deltapiloot hier is, heeft hij deze hele start voor zich alleen. Da’s ook best luxe.

En het vliegen hier is ook prachtig! Erik is nu 3 keer gestart, heeft ca. 5 uur gevlogen, is niet al te hoog geweest (ca. 1600mtr, dat is ca. 600 meter boven de rampe start) en heeft ca. 10 km links en rechts van de start gevlogen. Vandaag kon hij voor het eerst de bergen bij Tolmin zien (begin van de Alpen, 40 km noord) en tegelijk de middellandse zee (20km zuid) . Dit komt omdat de lucht wat helderder is geworden (vast door al die onweerstormen die ‘s nachts voorbij komen). Er zijn hier alpenkauwen die met je meevliegen en Erik heeft vandaag tijdens het vliegen samen met 2 gieren in de thermiekbel gezeten. Verder vlieger er adelaars en kleiner spul, zwaluwen en valkjes. Genoeg te beleven in de lucht! En anders zijn het wel de ongelooflijke wolkenpartijen.

En ‘s avonds is het heerlijk buiten zitten met wijn en anti muggenkaarsen.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *