Venetie

De weersvoorspelling is dat het vandaag ook overdag zal gaan regenen hier, een goede reden om nu eindelijk Venetie te gaan bezoeken. Volgens de berichten kan het niet lang meer duren voor het volledig verzwolgen is door het water en is het verval de nieuwe charme van de stad.

We wagen ons in de drukte en genieten van de mooie stad. Zoals gewoonlijk weer veel te veel foto’s gemaakt, maar er was ook zoveel te zien. Vanaf het station loop je met de massa mee over de Rialtobrug naar het San Marco plein.

Bij de souvenirwinkels vind je de meeste toeristen. Zodra je een zijstraatje inloopt wordt het al rustiger en zijn de gebouwen, steegjes en waterwegen zeker net zo mooi.

‘….. Er drijft een lijk door de grachten van Venetië, De ober heeft net lege glazen opgehaald,

Er drijft een lijk langs zijn terrasje in Venetië, En heeft zojuist de laatste rekening betaald

De gondelier wendt zijn roer, en de duiven krijgen voer, en het leven interesseert het lijk geen moer .….’

(‘t Lijk van Klein Orkest)

We zijn met de trein gegaan, dat duurt ruim 2 uur, je staat dan uitgerust midden in Venetie. Bovendien kun je dan bij de lunch genieten van een heerlijk wijntje.

Response to “Venetie”

  1. Wilma says: July 25, 2011 at 12:40

Hoie, Leuk he Venetie. Ben er ook eens geweest. Leuk dat jullie enthousiast zijn over Slovenie. Heb eens naar huizen prijzen gekeken (voor het geval we ZA zat zouden worden) op het internet en Slovenie is best goedkoop. Maar tja, het wordt er zo koud. En skien is niet onze sport. Hier is het nu ook koud en gisteren vreselijke storm gehad.
Ben benieuwd naar meer foto’s en verhalen over Slovenie. Hoe moeilijk is de taal of redden jullie je prima met Engels? En hoe zijn de mensen en het eten? Wacht op uitgebreide beschrijvingen en foto’s!

Liefs Wilma

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *