Pas op de plaats

In plaats van berenjacht en vliegstekken zoeken hebben we ons teruggetrokken in een klein dorpje op een camping. We vullen onze tijd met het uitwassen van de modder uit alle kleren en douchen. maar zodra de zon weer gaat schijnen willen we naar buiten, We bekijken een paar ‘wehrkirchen’, zwaarbeveiligde kerkjes waar het dorp zich kon verschuilen. Tot 20 jaar geleden waren het hier nog echte ‘noaber-schappen’ waar men aan deel moest nemen, alles was geregeld en bekend. Met pinksteren draagt men nog steeds de oude klederdracht naar de kerk voor een preek van 3,5 uur, zeggen ze.

De camping biedt de mogelijkheid voor eten bij de boer. Errug leuk, we gaan met 6 campinggasten naar de overburen. Daar staat op het erf het tuinmeubilair van de camping al klaar, te midden van de kippen en katten. Lokale huis gestookte vruchtenjenever, pastasoep vooraf, dan kippenpoot (er lopen er dus 3 minder onder tafel) met aardappel/gekookt ei/kaas ovenschotel met eigengemaakte wijn en koffie met enorme chocotaart toe, alles huisgemaakt en onder het toeziend oog van de hele familie, oma tot achterkleinkinderen, de koe, het varken, en de geitjes. Als afsluiter een rondje over het terrein met de druivenranken..

Voor de controle kunnen we terecht in het ziekenhuis van Medias. lekker dichtbij. Het is een leuk dorpje met zelfs een ierse pub. Het blijkt dat de botten goed aan elkaar groeien. Wel moet er nieuw gips omheen. Dit blijkt zo zwaar, dat we achteraf wel balen. Maar nog 4 weken en dan mag het er weer af. Gelukkig is het weer ondertussen ook verbeterd, af en toe wel een onweersbui, maar meestal lekker weer.

Vlakbij zitten bijeneters, prachtige bonte vogels. Maar het pad is glad als het regent. Na 2 droge dagen lopen we er naar toe, net voor de helling met de nesten is een schaapskudde met enorme honden die we met stenen op afstand moeten houden. We hebben nauwelijks aandacht voor de vogels en gaan snel terug als we de herder zien. Helaas regent het de volgende dag weer, dus is het pad niet begaanbaar. misschien morgen …..

Response to “Pas op de plaats”

  1. wilma schuman says: June 6, 2012 at 21:49

Tjeetje, die 2 witte polsen/armen zien er wel heel erg uit; begrijp best dat Erik er wat depri bij zit.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *