In mei leggen alle vogels een ei….

De afgelopen week hebben we opnieuw een  kruintje weggewerkt, deze keer zat echter de stam er ook nog aan. Precies op de plek waar de houtstapel  zou komen bleek een vogel zijn nest te hebben, 6 eitjes in een nestje op de grond, dat is toch vragen om problemen? En inderdaad, Guus vond het een prachtig plekje om even te graven, daarbij kwetsten 3 eitjes. Een paar dagen later, bleek er zelfs nog maar 1 te zijn, daar het vogeltje wel steeds terug kwam wordt deze laatste hopelijk nog wat.

Vrijdag zijn we richting Besançon vertrokken, met als doel Mont Poupet (tip uit de deltamagazine). Mont Poupet ligt in de Jura, tegen het dorp Salines les Bains aan en is een uitstekende vliegberg. Goed berijdbaar en de starts zijn goed beloopbaar. Met een Z, W, NW en N start voldoende keus, bovendien zijn de landingsvelden op de  informatieborden aangegeven. In het weekend komen veel Fransen op de berg picknicken en nemen dan ook even een kijkje op de start.

We dachten goed voorbereid te zijn vertrokken, maar Monica had de schone vaat laten staan. Er zat niet veel in dat we echt zouden missen behalve het koffiefilter! ‘s Morgens niet kunnen beginnen met koffie is niet beginnen, maar gelukkig bracht Coca-Cola uitkomst.

Het dorpje Salines is een schattig oud dorpje en vooral bekend om zijn zoutwinning, Lodewijk 14 heeft er 2 forten neer gezet, om zijn zout te bewaken. Hoe ze dat moesten doen is ons een raadsel want een klim van dorp naar fort of v.v. duurt toch gauw een uurtje (600 mtr. omhoog over een pad van 1400 mtr., lekker stijl dus). Na enige slippartijen en veel zuchten over het steile pad bleek  bovenaan dat er auto’s reden!

En tot Eriks verbazing stonden we bij het andere fort!  Hij had zo graag de ruïne bekeken, dit fort zag er nog redelijk onderhouden uit. We mochten er dan ook niet in. Bleek dat het alleen toegankelijk was voor feesten en partijen. Tja en dat na zo’n klim, we lusten ondertussen wel wat. Onze eigen waterfles hadden we gevuld in het dorp, bleek dat dit vol zat met mineralen en dat proefde je helaas ook. Tja dat zout moest natuurlijk ergens vandaan komen.  Van bovenaf hadden we echter een prachtig uitzicht op Salines, naast het zoutmuseum staan er nog een paar bijzondere gebouwen.

De laatste avond hebben we bovenop de berg gekampeerd, het was een heerlijke zonnige dag met weinig wind. Tijdens ons zelfgekookte maal ging de zon onder en kwamen langzaam de sterren op.  Heerlijk geslapen.

‘s Morgens bleek de wind te zijn gedraaid en aangetrokken, na een heerlijk ontbijtje in de ochtendzon op pad. De voorspellingen voor de komende dagen waren niet al te best dus tijd om terug te gaan naar Colombotte. Maar eerst nog even een stop in Besançon, een  prachtig stadje. Uitstekende plek om te lunchen ook. We besloten tot het halen van een broodje en deze aan de kade op te eten, omdat  het prachtig weer was.

Response to “In mei leggen alle vogels een ei …. 31/5/11”

  1. Marije says: June 6, 2011 at 17:02

Hi there! Wat ziet dat er fijn uit! En mooie foto’s ook. Ben destijds ook in Besancon geweest, maar dat het zo mooi was, kan ik mij niet meer herinneren.
Helaas wordt het toch geen Colombotte… Zwangere zus wil niet zo lang reizen voor een paar dagen. Tja.. Wordt nu Kopenhagen. Komen jullie daar ook deze zomer?
Veel plezier weer! Leuk om te volgen.
groetjes,
Marije

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *