On the road again

We zijn Slovenie nog lang niet zat, maar hebben erg veel zin verder te gaan. Vooral omdat Roemenie, met de Karpaten en bruine beren ons reisdoel is. We weten zeker dat we hier terugkomen.

Samen met IJnschje en Chris hebben we nog een paar dagen genoten van de omgeving bij Nova Gorica. We hebben een bezoek gebracht aan een wijnboer, daar hebben we de wijn geproefd vanuit het vat tot aan de fles. En wel zoveel dat Erik bij het bestellen van een paar flesjes flink is uitgeschoten. We hopen dat ze de reis doorstaan en we ze straks met een paar bekende wijnliefhebbers nog even kunnen proeven als we in september terug zijn in Frankrijk. Slovenie is als wijnland nog niet zo bekend, terwijl ze heerlijke wijnen maken.

We hebben nog geprobeerd een duodeltavlucht te maken, maar helaas was de regen en onweer te snel. We hebben echter wel de wandeling langs de soca kunnen maken, Deze bergrivier begint in het noorden en loopt via Nova Gorica naar Italie en de adriatische zee. Hij is heel bijzonder van kleur en blijft boeien.

IJnschje en Chris zijn een paar dagen alleen op pad, maar trekken met ons mee naar Hongarije. Omdat hun auto wel een ander tempo heeft dan onze bus, gaan we apart. We treffen elkaar weer in noord Slovenie.

WIj hebben afscheid genomen van Alexander en Martina, de campingbeheerders, ze houden ons op de hoogte als ze over een maandje bevalt. We hebben ons prima bij hen vermaakt, we hebben er wel 3 weken gestaan.

‘s Morgens heeft Erik nog een laatste vlucht gemaakt, het doel was alvast in de goede richting te vliegen, maar helaas, ondanks alle voorspellingen van perfect vliegweer, hing de wolkenbasis maar net boven de berg. Dus na een leuke vlucht werd het toch landen bij Igor en na een landingsijsje (de vervanger van landingsbier als het nog vroeg is) zijn we op pad gegaan.

en prachtige route door zuid Slovenie bracht ons naar het Koceveski Rog waar we gaan proberen te wandelen. Morgen  hebben we met IJnschje en Chris afgesproken in de buurt van Maribor. Slovenie is nog niet zo rijk aan campings, dus we moeten de reis hier wel een beetje plannen.

We komen gelijk aan in Maribor en rijden samen naar de camping. Het is er druk, want morgen zijn de Europese Kampioenschappen frisbee. We vinden echter een prima plekje.

Onze bus heeft kuren, hij slipt soms bij het koppelen, dus wij gaan op zoek naar een garage. IJnschje en Chris gaan fietsen. De monteur vertelt ons dat we nog wel even door kunnen rijden met de auto als we maar niet teveel in de bergen gaan rijden op haarspeldbochten. Daarmee is ons plan voor Roemenie van de baan. Ondertussen bekijken we hier Ptuj, een oud stadje met veel oorspronkelijke details en fietsen we bij Maribor.

Omdat het weer binnenkort hier minder goed wordt willen we verder, maar wordt het Hongarije of Kroatie?

Response to “on the road again”

  1. Wilma Schuman says: August 9, 2011 at 19:45

Heerlijk en prachtig! Ik reis nog steeds trouw mee bijna als en duo vlieger. Mwahhhhh, blijf genieten!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *