Job vliegen

Een paar jaar geleden zijn we op Job wezen kijken, toen was de rugwind zo hard dat we bijna de berg afwaaiden, wel zagen we dat er goede vliegmogelijkheden waren. Nu is het dan zover om eens te kijken wat hier mogelijk is. Job heeft meerdere startplekken en biedt wat voor elke windrichting. Alles is goed aangegeven dus eigenlijk niet te missen.

De starts bekijken. De rampen voor NW, N en Z zijn niet meer bruikbaar. Maar voor W is er een weide en een rampe en er is nog een ZZW weidetje.

Omdat de voorspelling oost is besluiten we de Ooststart te gaan bekijken, hier kun je niet met de auto tot aan de start, hoever de wandeling is weten we niet. Maar het is mooi weer dus we zullen wel zien.

Het is een prachtige wandeling, de Ooststart hebben we echter niet gevonden. Wel zien we dat de locals gewoon vanaf west starten, we zitten echter te ver weg.

Gelukkig komt er altijd weer een dag, en vandaag wemelt het opeens van de delta’s. De locale vereniging heeft een wedstrijd gepland, Erik kan meedoen en opeens is het weer druk op de start met delta’s. Sinds Laragne hebben we max 2 delta’s op de starts gezien en dat is toch al 2 maanden geleden. We worden er wel vrolijk van.

We hebben nog een tip gekregen voor een wandeling, de route van het papier. Omdat er ‘s middags regen is voorspeld kiezen we voor een wandeling ipv vliegen. Het blijkt een prima keuze. We volgen de ‘papierroute’, we begrijpen niet alles, maar het is een leuke tocht door zowel bos als kleine dorpjes.

Morgen weer vliegen …..

Lekker lopend door de hei, stapt Erik ongemerkt over een slangetje. Monica probeert nog een foto te maken maar de slang is te snel. Wel kunnen we nog constateren dat ze bruin is met een zigzag op de rug, een adder dus! Tja dan loop je opeens toch wat meer naar de grond te kijken en zie je wat minder van de pracht om je heen. Opeens constateren we dat achter ons harde wind wolken ontstaan, zou het nog wel vliegbaar zijn? Maar dan zien we de parapents al hangen en is het tijd om naar de vliegstek te gaan.

We hebben ons prima vermaakt in Job en Ambert. De Auvergne is inderdaad een mooi stukje Frankrijk.  Maar we gaan verder. Arne, Mireille en Daniel zitten in Annecy en hebben ons uitgenodigd…..

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *