Onbekend Frankrijk

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar in al die jaren dat wij op vakantie zijn gegaan naar Frankrijk hebben we eigenlijk maar een heel beperkt deel van Frankrijk bekeken. Ons doel was altijd lekker vliegen en dan kom je toch weer op dezelfde stekken. Terwijl Frankrijk zoveel meer te bieden heeft, ook aan vliegstekken trouwens……

We zijn richting de westkust gegaan en ontdekten daar veel nederlandse namen, zelfs de wegen heten daar straete.  Op de weg worden engelsen gewaarschuwd om vooral rechts te rijden. En op de camping dan ook veel engelsen gezien, die met de trein via Calais binnenkomen. Engelsen zijn goed herkenbaar, als wij lopen te bibberen in warme kleren lopen zij nog in de korte broek. Duidelijk andere temperaturen gewend.

Omdat we het nog te koud vinden rijden we verder naar het zuiden over de binnenwegen. En dat is prachtig. Het strand is geheel tegen de verwachting in rustig én warm. Maar ook de dorpjes onderweg zijn knus met veel oude gebouwen en verrassende uitzichten. We kijken onze ogen uit.

Als we op zoek gaan naar een camping worden we weer verrast. We zitten zowat op het terrein van een chateau wederom tussen de mooie gebouwen, oude bomen, wandelroutes en voldoende ruimte. Als ze hier een berg hadden zouden we hier misschien wel blijven…..

Responses to “Onbekend Frankrijk”

  1. Remko says: September 4, 2011 at 06:59

Ha Eric en Monica, goed nieuws dat de bus weer in topvorm is. Heb hier weer een paar leuke routes ontdekt. Gaan we die nog uitproberen voor de Coupe?

  1. Wilma Schuman says: September 4, 2011 at 19:49

Oh, ik ben wel aan de west kust geweest. Jaren en dan meen ik echt jaaaaaaaren geleden. Prachtig he? Geniet ervan. Knuffel, Wilma

  1. Tim & Mirjam says: September 5, 2011 at 22:42

we zien jullie bij Arne in Annecy, lekkere Coupe Colonelle als toetje !?

  1. Sabine says: September 5, 2011 at 23:14

Doet de bus het nog steeds zo goed?? Morgen ben je jarig Monica, en als ik vergeet een smsje te sturen dan bij deze alvast smaksmaksmak! Hele fijne verjaardag! En die fotoos bij de boot zijn mooi geworden.
Groetjes uit Rdam, Sabine

  1. wilma schuman says: September 6, 2011 at 22:45

happy birthday!!!!! mwahhhhhh, lots of love

  1. Marije says: September 7, 2011 at 16:55

Gefeliciteerd!!! wel een dagje te laat, maar ja.
Fijn dat jullie weer op pad zijn met de bus!

  1. wilma schuman says: September 11, 2011 at 19:11

Waar blijven verhalen en foto’s van nieuwe avonturen. Come on, need some entertainment……

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *