Jarig in Frankrijk

In Frankrijk zijn minstens 3 St Omer’s hadden we gezien op de kaart, toen bleek dat de vliegstek die we hadden uitgekozen bij St Omer ligt en we toch pas nog hadden overnacht in een St Omer. Maar met de coördinaten erbij moet het toch eenvoudig te vinden zijn zou je denken. Aangekomen in het meest vlakke stuk van Frankrijk begonnen we echter toch wel te twijfelen. Frankrijk heeft namelijk ook eigen coördinaten, waarbij Parijs het middelpunt van de wereld is en dan zit je er toch gauw 100 kilometers naast. Voor ons betekende het een dagje later arriveren op de stek. Helaas was het weer niet geschikt om te vliegen, de wind stond er prachtig op, maar wel erg hard en het miezerde een beetje. Er was dan ook geen lokale piloot te zien. Wel een stek om te onthouden.

Het westen van Frankrijk is soms zo vlak als Nederland en soms glooiend. Wat op valt zijn de enorme velden voor zowel akkerbouw als grasland. Met veel bomen er tussendoor. Omdat de weersverwachting voor de komende dagen regen en kou voorspelt in het westen zoeken we de zon op in midden Frankrijk. Voor een vliegstek moet je dan nog wel even doorrijden, dat betekent een paar dagen reizen en tussendoor natuurlijk wandelen en rondkijken.

Er staan nog veel oude huizen en schuren voorzien van prachtig vakwerk.

We zijn aangekomen bij de Loire, ondertussen is Monica jarig (bedankt voor alle felicitaties!) en we besluiten dat te vieren met een lange wandeling en een etentje. Tijdens het wandelen zijn we zoveel onbekende bloemen en planten tegen gekomen dat we hulp nodig hebben bij het herkennen.

Mocht je weten welke planten hierboven staan,  laat het ons dan ook even weten……

En nu gaan we de vliegmogelijkheden van Job bekijken.

Responses to “Jarig in Frankrijk”

  1. wilma schuman says: September 12, 2011 at 17:03

Het klimgewas doet me denken aan hop.
De witte groeit bij ons ook volop en is gekwalificeerd als onkruid dat je snel eruit moet trekken om niet alles eronder te hebben staan (een zogeheten ‘alien’ dus). Weet niet de naam.
Geniet van Job en het vliegen aldaar. Prachtig he die oude huizen en dorpjes; FRankrijk is toch wel heel speciaal.
Zoen, Mwahhh.

  1. Fred says: September 13, 2011 at 09:06

Hieronder misschien een idee voor een kado.

SA paragliders take on Mt Kilimanjaro
Claire Keeton | 13 September, 2011 00:38

  1. Tim & Mirjam says: September 13, 2011 at 10:12

allo allo,
de 2-de plant is volgens mij ook hop, de laatste is Doornappel, een ‘nachtschade’ plant, is giftig en het zaad heeft een hallucinerende werking, kun je dus ook van gaan vliegen…
Nog 5 nachtjes slapen en dan zijn we ff vrij en zien we jullie in Annecy!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *