Retourtje garage

Dat we nu terug gaan naar Nederland betekent natuurlijk niet het einde van de reis. We rijden via Slovenië, Oostenrijk en Duitsland naar Nederland terug.  Eind augustus hebben we een afspraak met de garage hopelijk gaat de bus dat halen, zo niet dan bedenken we een nieuw plan.

Eerst terug naar Slovenië, Maribor. Vorige week hebben we gekeken naar de rodelbaan, maar er af gaan was er niet van gekomen. Nu grijpen we onze kans. We hebben het nog nooit gedaan, best spannend dus. In de stoeltjeslift naar boven zien we dat je hard en heel zacht kunt gaan. Wij gaan natuurlijk voor hard!

Terwijl we de kaart van Oostenrijk bekijken zien we opeens dat we vlak langs Linz zullen rijden. Daar wonen Jump en Daniella, die hebben we in 2004 in Australië ontmoet. Na even zoeken vinden we een mobiel nummer en hebben opeens Jump aan de lijn. Ze zijn thuis en vinden het leuk als we langskomen. Dat maakt een regendagje autorijden niet meer zo erg.

Jump en Daniella wonen vlak bij Linz in het Mühlviertel in een schattig huisje, ze nemen ons mee naar een locale specialiteiten restaurant waar we heerlijk eten. Het is erg leuk om bij te praten.  Helaas is het weer niet goed genoeg om mee te gaan naar Jump zijn vliegstek, maar op de video ziet het er erg goed uit. We beloven terug te komen en dan de tijd te nemen.

Omdat zon en regen elkaar vlot afwisselen besluiten we door te rijden naar zuidoost duitsland, Beieren, en daar te gaan wandelen. We vinden een kleine camping naast een wandelpad. Na de wandeling heerlijk gegeten als enige gasten in de Gasthof, terwijl het onweer en de regen losbarst. We komen droog bij de auto, maar snachts begint het weer. De sloten en rivieren raken vol en de weg is regelmatig overstroomt. Een rijdag dus.

We rijden door naar de Wasserkuppe. Daar heeft Erik zijn eerste hopjes gemaakt met de delta. Helaas is het weer niet zo mooi, dus een vluchtje zit er niet in. Wel ontdekken we een prachtig glas in lood raam, al zoekende komen we een beheerder tegen die speciaal voor ons de sleutel ophaalt. We worden toegelaten in de erehal van de vliegers, vanwege het vandalisme niet meer toegankelijk voor bezoekers. We hebben dus geluk.

Na nog een laatste wandeling komen we in Hardenberg aan, het is heerlijk weer in Nederland!

Responses to “Retourtje garage”

  1. wilma schuman says: August 18, 2011 at 19:53

Laatste foto comment (de andere foto’s zijn ook wel mooi hoor): home sweet home, geniet ervan!!!
Mwahhh Wilma

  1. Remko says: August 23, 2011 at 10:32

Een tijdje jullie blog niet gevolgd, maar wat nu? Heeft de bus heimwee? Hoop dat ie gauw weer op reis durft! Komen jullie nog deze kant op?

Groet, Remko en Sheila

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *