Vliegen en druiven bij Mison

RikenMons blog Glycines haute provence

In Europa de herfst genieten betekent wel dat je de kou moet accepteren. Thuis kruip je na een koude natte wandeling lekker bij de kachel of in een warm bad, maar als je aan het reizen bent is dat wat lastiger. Maar gelukkig hebben we een zeer goed adres in zuid Frankrijk waar het elk seizoen heerlijk toeven is. We maken dan ook graag even reclame voor deze Chambre d’hôtes / Gites Les Glycines in Mison les Armands, Alpes de Haute Provence.

Terras Les Glycines

De tuin en het terras van Chambres d’hôtes et gîtes Les GlycinesMison heeft nog een kasteel en een station, beide zijn niet meer in gebruik. Het kasteel is nu een ruïne en zeker een wandeling waard. En een paar keer per dag komt er nog een trein voorbij, maar stoppen doet die in Mison niet meer. Tegenover het oude stationnetje zit Les Glycines, ze hebben 3 comfortabele kamers en 2 appartementen met alles erop en eraan. Een paar keer per week hebben ze Table d’hôtes, dus mee eten met de gastheer, daarbij adviseren zij graag een goeie wijn die meestal uit de regio komt. Dan snap je weer wat ‘Leven als god in Frankrijk’ betekent. Al met al een goeie basis dus! Want ons gaat het natuurlijk ook om de omgeving.

RikenMons blog Mison

Het verlaten stationnetje van Mison

Struinen door de bergen en dalen en dan de dieren en bloemetjes spotten. Daarnaast zijn de bergen in de omgeving zeer geschikt voor onze deltavlieg-hobby, die brengt ons naar de mooiste plekjes. Zodat we ook steeds weer nieuwe dieren en planten ontdekken.

We hebben hier al heel veel foto’s voor de RikenMon’s Natuurgids gemaakt, kijk maar eens bij: Beestjes ( HerfstvuurspinMediterrane VruchtenschildwantsEgyptische sprinkhaanEphippiger cruciger), Reptielen (AspisadderMuurhagedis), Bloemen (BostulpBaardiris) en Vogels ( KoereigerPimpelmeesGekraagde roodstaart). En zelfs een heel bijzondere vlinder die in west Europa alleen maar hier voorkomt, het Zwartsprietboswitje.

RikenMons blog Mison
Muurhagedis

En als we dan weer terug rijden naar Nederland kiezen we elke keer een andere route, we mijden de snelwegen en ontdekken zo de wijnvelden van de Cote d’Or en rustieke plekjes waar de tijd lijkt stil te staan.

De wijnvelden van de Cote d’Or in herfstkleuren, maar‘s morgenvroeg is alles wit van de nachtvorst.

RikenMons blog Mison

Frankrijk, ook prachtig in de herfst!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *