Poolse bomen en bossen

RikenMons blog Poolse bossen

In het noorden en oosten van Polen krijg je het gevoel dat het voornamelijk uit bos bestaat, veel wordt gebruikt als productiebos maar er staat genoeg om gewoon te genieten echt grote bomen en heel erg véél bomen.

Jeetje we zien door de bomen alleen maar meer bos!
Dus niet zo maar een bosje en even later is het al weer op, maar je kunt er kilometers doorheen en staat dan nog steeds tussen de bomen. En als je zulke grote bossen hebt dan kan er af en toe ook best een stroompje, watertje, veldje en zelfs hele dorpjes in liggen waarna het bos gewoon weer doorgaat. We hebben 7 uur gefietst, nou ja bijna 6 effectief, de rest was natuurlijk foto’s maken, lunchen en bijkomenvan de zadelpijn, maar we zijn het bos niet uit geweest!

1) Goudveil?, 2), Oranjetipje, 3) weggevlogen, 4) Roodgerande houtzwam, zadelrustmomentje

Na die fietstocht maar een dagje wandelen en toen toch maar een dierentuin in om die bizonszwijnen en elanden eens goed te bekijken. Het is ook een optie om met een gids een van de parken in te gaan en die zullen dan zeker het wild kunnen aanwijzen, maar zelf zoeken is wel heel erg moeilijk.

1) Zebra zubra pad, 2) Tauvlinder, 3) Dotterbloem met barnsteenslakken, 4) Grote bonte specht, 5) Dagpauwoog

Het is ons tenminste niet gelukt, dus als je echt die dingen wilt zien is een gids een aanrader, evenals een goede telelens en statief om thuis nog eens na te genieten van al dat moois. Wij hebben het zonder gids en zware bagage gedaan en vinden dat we genoeg gezien en ervaren hebben, we konden onze eigen gang gaan, hebben de steden vermeden en ons goed vermaakt.

1) Kijk uit naar wild!, 2) Ooievaars op het dak, 3) Ringslang, 4) Russisch paleis, 5) stadje)

(klik op de foto’s voor een vergroting, op de namen voor meer informatie)

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *