Van de Poolse bossen naar de Drentse hei

RikenMons blog Polen naar Drente

Het was wel heel bijzonder om het voorjaar te zien beginnen in oost Europa, de bloemen die beginnen de beestjes die wakker worden, de vogels die elkaar roepen en zoeken, de bomen die nog kaal zijn en dus al die dieren nog laten zien en regelmatig de zon om ons te verwarmen

1) Drieteenstrandloper, 2) Zwarte roodstaart ♀, 3) Kokmeeuw

Nou ja behalve de avonden dan dat je vanaf 6 uur je busje in kruipt omdat het te koud is.

1) Raapzaad, 2) Koolzaad

Maar ook het terugrijden naar het westen was mooi, opeens stond overal de koolzaad in bloei. Dit is makkelijk te verwarren met het raapzaad dat een maandje eerder bloeit, het verschil is maar klein, maar het makkelijkst te zien is dat het koolzaad zijn knopjes boven de bloempjes uitsteken en raapzaad houdt zijn knopjes onder de bloemen.

1) Variabele waterjuffer, 2) Bruine korenbout, 3) Glassnijder

Vogels werden wel steeds meer gehoord, maar steeds minder gespot want de bomen raken steeds dichter bebladerd en zijn nu weer prachtig groen. De kleine beestjes komen wel weer meer te voorschijn en op sommige plekken wemelt het al van de libellen en juffers, ook deze lijken op elkaar maar het makkelijkste onderscheid is dat juffers de vleugels in rust boven het achterlijf vouwen en dat libellen de vleugels wijd uitgespreid houden. We hebben weer een aantal nieuwe kunnen toevoegen aan de site waaronder zelfs enkele zeldzame die we zelf gezien hebben!

1) Hazelnootboorder, 2) Strontvlieg, 3) Maartse vlieg ♂

De lente is ook een goed begin voor ons om meer bloemen en planten te gaan toevoegen aan de site, binnenkort gaan we beginnen met de zoekcriteria voor deze categorie en dat is echt een nieuwe uitdaging.

1) Leverbloempje, 2) Witte klaverzuring, 3) Paardenbloem

Maar eerst verwachten we nu toch echt heel snel de App in de winkel te hebben! Dus houd ons blog in de gaten, dan kun je ‘m als eerste downloaden, want hij is prachtig geworden!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *