Ha vakantie!

RikenMons blog vakantie Polen

Voor het eerst in 22 jaar zijn wij op vakantie zonder vliegdoel! Het doel is namelijk om natuur te zien, te ontdekken, te beleven en te genieten.

RikenMons blog vakantie Polen
RikenMon op vakantie

We hebben de camera’s opgeladen en de bus vol warme kleren want we willen in oost Europa de vogels en dieren zien voor de blaadjes aan de bomen en het gras op de velden ons uitzicht belemmeren. Het weer is goed, tenminste droog en zonnig, dus we wagen het erop. De avonden zullen fris tot bitter koud zijn, maar ja wie wat wil zien moet afzien.

Knobbelzwanen

De afgelopen winter hebben we veel tijd besteed aan het toevoegen en verbeteren van de records en sommige dieren hebben we zelf nog nooit gezien, maar ondertussen al wel een heel goed beeld van. Maar ervaring heeft ook geleerd dat ons beeld soms niet blijkt te kloppen. Neem bijvoorbeeld de hazelworm, daar zijn prachtige foto’s van zodat je ‘m goed kunt bekijken… maar dat het eigenlijk maar een heel klein beestje is vergeet je als je al die close-ups zit te bekijken. Nou en om dat nu eens duidelijk in beeld te krijgen zijn we op pad…. en natuurlijk omdat we graag reizen, maar dat terzijde.

1) groene stinkwants, 2) aardhommel, 3) leverbloempje

Direkt naar het oosten dus, eerste doel is Mechelenburg Vorpommern, veel over gehoord en nog nooit geweest. En we vallen met ons neus in de koude boter! Het is inderdaad koud…. vanaf 6 uur duiken we de bus in en we leven in de dikke truien. Maar tot die tijd is er veel te zien. Het eerste dat ons op valt zijn de grote bomen. Dat zijn we niet gewend, zoveel groot en hoog bos. En dan natuurlijk de vogels en beesten. Zowel lopend als vanuit de auto is er veel te zien, maar je kunt niet overal stoppen. Dus helaas geen beelden van 2 stoere edelherten die gezellig staan te grazen of van een hele groep kraanvogels die over de velden stappen of van zeearenden die vlak voor ons op vliegen of de groenling en sijs die samen in de boom zitten, maar al wel van een heleboel ander moois en we gaan nog even door!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *