Achter de wilde dieren aan.

En weer vieren we kerst in het buitenland, deze keer wel met familie en in de warmte met een heerlijke braai. Daarna is het tijd voor de kerstcadeautjes. Maira heeft iedereen zover gekregen dat we de afgelopen weken geheimzinnig rondliepen op markten en in de winkelcentra op zoek naar voor iedereen wat leuks. En we kunnen zeggen dat het is ons allemaal gelukt is.

Best veel cadeaus zijn zeer geschikt om mee te nemen bij het kamperen en het bakkie rijdt weer als een zonnetje dus op 2de kerstdag vertrekken Wilma, Fred en Maira met ons opnieuw naar het oosten. We rijden voorzichtig Grabouw voorbij, daar bleven we de vorige keer staan. Nu rijden we door tot Oudtshoorn, we kiezen de binnenwegen en zien al veel wild. Op de camping hebben we ons eigen wc/douche/aanrecht in een hokje.

We willen door de Baviaanskloof trekken. Hier kun je alleen met een 4×4 doorheen, dus gelukkig maar dat het bakkie het zo goed doet. We verwachtten een droge kloof, maar het blijkt dat er voldoende water is.

We doen een prachtige hike door een heel bijzonder stukje. De kloof is hier soms zo smal dat je bijna beide zijden tegelijk kunt raken.

De kloof is erg groen en soms zelfs erg nat, dat levert goed zwemwater en natte wegen op. En een heleboel wild en planten. Fred en Wilma zouden graag zoveel water bij hun plot hebben.

En dan is het tijd voor Addo Elephant Park. We hebben op een drukke camping toch een erg leuk plekje gevonden, met een riviertje waarin gezwommen kan worden en wederom staat er een braai op ons te wachten. Gelukkig zijn Erik en Fred daar erg handig mee.

Addo verrast ons. We rijden in het bakkie door het park en zien veel herten, bokken en wrattenzwijnen. Maar dan horen we dat er een leeuw is. We zien meerdere auto’s staan en dan opeens in de berm ligt een leeuw lui terug te kijken. Als we er langsrijden besluit de leeuw dat het welletjes is geweest. Gelukkig springt hij niet de auto in, want Erik zit op nog geen meter afstand met het raampje open, maar hij duikt in de struiken. De andere kijkers geven Fred de schuld, tja hij reed….. We zien nog meer bokken, zebra’s, wilde beest, zwijnen en olifanten.

Opeens stuiten we bij een watergat op meerdere kuddes olifanten. We zitten er midden tussen. Links, rechts, voor en achter overal olifanten wel 200. Ze vinden het prima dat we er tussenstaan met de auto. Maar menigmaal horen we ze wel brullen of ze beginnen te rennen, dan besef je toch wel dat ze erg groot en sterk zijn.

Na Addo willen we graag terug naar het huis, het is bijna oudjaar en Laszlo vindt het ook wel gezellig als we dat samen vieren. We staan weer vroeg op en rijden de hele dag. Enigzins uitgeblust maar zeer tevreden gaan we het nieuwe jaar in. Vanuit zuid-afrika wensen we iedereen een goed, gezellig, gezond en gelukkig 2013.

Response to “Achter de wilde dieren aan.”

  1. Remko says: January 6, 2013 at 12:23

De beste wensen en een vliegrijk 2013 voor jullie twee!
Wat een hoop wilde dieren, heb wel enkele stockfoto’s gezien Monica!
Maar waar is nu de zwarte medemens? Liefs uit een warm en zonnig Mison

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *