Gipsy or no gipsie

Als je zo rondtrekt door Europa zie je dat elk land zijn eigen gewoontes heeft. In  Roemenië werden we op straat aangesproken door wildvreemden om hun medeleven te betuigen en zelfs de bedelaars vonden ons zielig. In Hongarije werd er nauwelijks gekeken naar het gips en werd de vraag of Erik mee mocht in de dames altijd met onbegrip ontvangen. Echter in Oostenrijk vielen de neuzen bijna op het gips zo reikhalzend wilde men zien wat er aan de hand was, en bij voorkeur met een uitgebreide uitleg erbij (ook een paar mooie invalidenbadkamers gezien op de campings, je zou er bijna gips voor meenemen)

In Liechtenstein staan we samen voor het loket en op onze vraag naar de mogelijkheid om de invalidendouche te kunnen gebruiken vragen ze of we een rolstoel bij ons hebben!. Als de gipsarmen onder de neus worden gestoken duurt het even voor het negatieve antwoord komt, maar de douches zijn ruim genoeg voor 2. We verwachten nu eigenlijk nog ergens te komen waar ze Erik de schuld ervan geven. maar  Zwitserland toont weinig interesse.

De zomer is echt begonnen we genieten van het warme weer en buitenleven. De bus heeft wel weer last van de hitte en begint zijn koelwater er weer uit te spugen, dat maakt het reizen niet gemakkelijker. Erik heeft het er maar druk mee, te zorgen dat Monica en de bus goed aankomen in Laragne. In Frankrijk werden de halzen weer gerekt, maar dan mag het gips eraf! We vieren het met champagne en zwemmen bij Remko en Sheila.

Ondertussen zitten we al weer een paar dagen op de welbekende camping van Laragne. Erik vliegt lekker rond met vrienden en Monica ligt in het zwembad, de spieren te oefenen en te genieten van water in je handen…. Het is aangenaam warm, de zon schijnt en af en toe een drupje regen, we blijven hier een tijdje.

Responses to “Gipsy or no gipsie”

  1. riet says: July 18, 2012 at 11:52

hoi hoi
lange tijd geen plotselinge verschijningen op facebook/farmville gezien, dus even jullie blog bekeken of jullie nog leven en genieten. Ziet er goed uit allemaal. Fijn dan Monica ook haar handjes weer kan laten wapperen. Ik kreeg bijna ook medelijden met Eric, die alles in zijn eentje moest opknappen.
Ik heb nu al bijna twee weken vakantie en knipperlicht nog steeds tussen mogen uitrusten en dus niksdoen, of huis en tuin opknappen. Elke dag een klus en daar zo lang mogelijk over mogen doen is een prima tussenoplossing.
Geniet maar lekker verder. Doe ik ook!

  1. Wilma Schuman says: July 19, 2012 at 21:19

Hoie, Internet is handig en jullie blog dus snel terug gevonden met Google. Jullie gaan niet meer in de grauwe massa onder; de wereld kan met jullie meegenieten. (Monica vliegt Marokko | RikenMon
http://www.severiens.nl/blog/monica-vliegt-marokko – Translate this page)

Frankrijk klinkt weer heerlijk. Laatste nieuws was van 6 juli dus benieuwd of jullie daar nog steeds zijn en nog lekker genieten in het zwembad en/of de lucht. Wat moet het heerlijk zijn Mon om jezelf weer te kunnen redden. Ja, nu moet je wel smoesjes verzinnen om een douche samen te mogen delen. Kus en liefs Wilma

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *