Gaan we of gaan we niet?

We hebben het plan om met Wilma, Fred en Maira een paar dagen te gaan kamperen. Laszlo blijft thuis om op te passen op de honden en de kippen. We laden het ‘bakkie’ helemaal vol met tenten, braairoosters en andere kampeerspullen en vertrekken vol goede moed  voor 9 uur in de ochtend. En iedereen die ons kent weet dat dit heel vroeg is.

Om 9.15 nemen we een afslag en opeens wil het bakkie niet meer schakelen. Gelukkig staan we stil vlak bij een ‘farmstal’, dus onder het genot van een kopje koffie wachten we op de AA, de Zuid-Afrikaanse ANWB. We worden naar huis gesleept en de auto gaat naar de garage voor onderzoek. We zijn dus weer thuis.

Zo net voor de kerst is het repareren van het bakkie geen makkie. Gelukkig is hier genoeg te beleven, we gaan zwemmen in de Indische oceaan, wandelen, een dagje samen weg naar Franshoek en Stellenbosch en  zien onze eerste grootwild.

En we gaan een paar dagen met Laszlo op pad . Met zijn 3-en en campingspullen proppen we ons in Laszlo’s auto en maken ons de meeste zorgen over de bodemvrijheid. Want we hebben een plekje in het Cedergebergte op het oog, waar de wegen niet zo best zijn.

De auto blijkt dankzij de goede stuurmanskunsten van de heren geen problemen te hebben en we vinden een leuke plek waar ook wat wandelroutes (hikes) zijn uitgezet. Het is zo warm dat we uiteindelijk maar voor een korte hike gaan, maar de braai en het bezoek aan Clanwilliam is goed te doen.

We rijden uit het gebergte met 44 graden en komen aan bij de kust met 25 graden. We vinden het bijna koud. De campings hier zijn drukker en hebben kleinere plekken, maar het is leuk om ook andere campinggasten te zien. Via een route langs de kust komen we weer thuis aan. Ondertussen is het bakkie weer herstelt, volgende week gaan we het nog eens proberen. Maar eerst kerst op zijn afrikaans.

Responses to “Gaan we of gaan we niet?”

  1. Wilma Schuman says: December 24, 2012 at 19:27

Eerste foto doet denken aan Wilma in Hobbit land

  1. Albert & Irit says: December 25, 2012 at 15:40

Hebben jullie toch nog de korste vakantie in de langste vakantie

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *