Als het groen is regent het veel ……

Een weekje luxe in een appartementje vlakbij Novo Mesto, waar we konden wandelen tussen de buien door was heerlijk. Maar eigenlijk willen we gewoon zomer en camperen op een vliegstek.

We proberen het af te dwingen door opnieuw naar Nova Gorica te gaan en zitten dus een week in de regen en kou. We komen opeens aan lezen toe. Gelukkig is het tussen de buien door droog en kunnen we af en toe wandelen.

In Slovenie zijn de wandelroutes redelijk goed aangegeven, maar soms is opeens het pad weg. We kiezen een wandeling bij Lokve die we vorig jaar niet hebben afgemaakt.

Het is een redelijk zware wandeling omdat het pad steeds daalt en stijgt, erg smal is en complete bomen erover liggen. We vinden deze keer wel de goede route en worden beloond door een das. Die steekt zomaar voor ons het pad over op nog geen 3 meter, midden op de dag!

Geheel onverwacht zien we opeens vliegactiviteiten tussen de buien door. Start en landingsvelden staan nog wel vol plassen. We kijken het nog even aan en staan dan zelf weer klaar.

Het weer klaart op en opeens zitten we in de korte broek voor de tent te zweten, eindelijk camping weer.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *