Lente

Maart roert zijn staart. April doet wat ie wil. En in mei ….., maar zover zijn we nog niet. Het is lente in Europa! De bomen lopen uit en de regen komt met bakken naar beneden, de zon schijnt en de weides staan vol met bloemen. Waar we ook komen het is overal.

Vanuit Luxembourg zijn we naar de Vogezen gereden in Noord-Frankrijk. Bij de vliegstek ‘de Treh’ stond de windzak zo strak dat we in de auto zijn blijven zitten (op het landingsveld!)  We besloten om Tim en Mirjam op te zoeken in Colombotte. We kwamen op een goed moment. Ze konden wel een paar handen gebruiken voor de gasten arriveerden. Het bleek dat Siep was overleden, Guus was heel erg blij ons weer te zien en lag als vanouds ‘s morgens voor onze bus te wachten tot we wakker werden. Na onze Marokko avonturen nog eens gedeeld te hebben, zijn we weer vertrokken. Nogmaals richting de Vogezen, we hebben op de start staan kijken hoe de parapenten meters op en neer stuiterden en een delta er grandioos uitzakte en besloten toen om verder te rijden.

Via Duitsland, voor een bezoekje aan een deltatoestel-controleur naar Oostenrijk. Greifenburg lag in de regen en de mist….. . Op naar Slovenië. We werden hartelijk ontvangen door Alexander en Martina en de kleine Nino, maar ook daar is het april dus regen en zonneschijn wisselen elkaar snel af. Na een nachtje bevriezen in de tent zijn we de bus maar weer ingekropen. Volgens de weerkaart is heel Europa bedekt met dezelfde bui. We hebben besloten die maar uit te zitten, maar dan wel in  luxe. In Slovenië vlak bij Nova Mesto zitten we een weekje in een huisje. Kunnen we Slovenië eens van een andere kant bekijken.

Responses to “LENTE !”

  1. Jappiesays: April 15, 2012 at 20:34

Hoi Erik & Monca,
Wat een pracht van en reis & wat een mooie inspiratiebron. Ik word er hier in koud kikkerland spontaan warm van. Gaat zo voort in gezondheid & voorspoed. Ik blijf jullie graag op gepaste afstand graag volgen.
Groeten, Jappie

  1. wilma schuman says: April 18, 2012 at 20:06

Hoi lieverds, Vorig jaar deze tijd was ik aan het pakken voor mijn Nl reis en bezoek aan jullie. De tijd vliegt echt hoor en moet nu eraan denken dat jullie al bijna een jaar op reis zijn. Vind dat zo knap van jullie dat jullie de krappe bus, de tent, de reis, het nieuwe en onvoorspelbare en ook elkaar nog niet zat zijn. In tegendeel jullie dat nog steeds harstikke leuk vinden. Dus reden voor een feestje op afstand? Wat drinken we en waarop? Herinner me nog al te goed alle flessen die leeg moesten voor jullie vertrek. Mmm, was wel lekker hoor.

  1. admin says: April 28, 2012 at 14:20

hahaha, ongelooflijk maar waar, er is inderdaad al weer een jaar voorbij. En jouw bezoek was erg gezellig (en lekker, ahum)
Een feestje op afstand lijkt me een goed idee, zullen we drinken op ons bezoek aan jullie? Ergens in de komende Europese winter en de zuidelijke zomer! Binnenkort maar eens beginnen met een grove planning PROOST!!

  1. wilma schuman says: April 29, 2012 at 08:31

Proost, en wat een prachtige vlieg foto’s!

  1. tante ineke says: May 11, 2012 at 00:05

Hoi Eric en Monica,
Ik ben weer helemaal bijgelezen tot 7 mei (Huub jarig geweest). Ik vind het wel fantastisch wat jullie zoal ondernemen. De reis van jullie leven toch en dan al die prachtige foto’s en beschrijvingen. Enig om te lezen. Vorige week vrijdag 4 mei ben ik 75 jaar geworden en heb een feestje gegeven in de tuin. Aaltje en Jan waren ook van de partij natuurlijk. Ben ontzettend verwend met geld, bloemen, bonnen etc. etc. Ik vier het niet elk jaar maar meestal om de 5 jaar dus ik kan er weer even tegen. Met mij gaat het goed. Sta nog twee a drie keer per week op de tennisbaan. Nou moet je daar niet zo veel van verwachten maar ik vind het nog steeds leuk om te doen. Gaat het met jullie gezondheid ook goed en is Monica haar spier, die ze met de landing forceerde, weer goed gekomen. Lieve luitjes het gaat jullie goed. Nog heel veel plezier met reizen, heel veel geluk en een goede gezondheid toegewenst met een dikke kus van Ineke uit Velp.

  1. wilma schuman says: May 15, 2012 at 22:12

Hieperdepiep voor een heel jaar!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *