Icarus en zijn feestje op St. Hilaire duTouvet-Lumbin

We leren een heel ander Sapenay kennen door het wandelen, wildkamperen en het mooie weer. We gaan kanoën op de Rhone, die is veel rustiger dan de Durance vorig jaar. Soms staat er zelfs zo weinig water in dat we vastlopen  en uit moeten stappen, maar het natuurgebied ‘marais de Lavours’ is prachtig. Als we later over de brug rijden van Culoz naar de Col beseffen we opeens dat we daaronder door zijn gevaren.

Maar ook op de camping blijkt een goed vuurtje ‘savonds een aangenaam gebeuren. Vooral als Coen en Cornelia arriveren met de allermooiste vuurton ooit. Die moet natuurlijk mee naar het vliegfeest

Voor een klein gat heeft het dorpje een grote naam: Saint Hilaire du Touvet-Lumbin, maar toevallig wordt hier dus al 39 jaar een enorm en prachtig vliegfeest georganiseerd. Vorig jaar was onze eerste keer en nu zijn we er dus weer bij op de Coupe Icare! We vinden een prachtige plek aan de rand van het veld met uitzicht op het dal. Niemand die voor ons komt staan want daarvoor is het veel te schuin. Uiteraard betekent dit wel dat menig gast de helling afrolde met zijn stoel en soms zijn borrel. Maar voor het uitzicht hadden we dat allemaal over.

Het weer is nogal wisselvallig, het ene moment is het zon en korte broeken weer, dan waai je zowat van de berg af en 2 ochtenden regent het pijpenstelen. Vooral op maandag als bijna iedereen weg is en de weide nogal kapotgereden is van al die auto’s en campers die hier ook stonden. Cornelia heeft enige moeite om de bus de helling op te krijgen, maar kan toch zichzelf redden. Tim heeft echter ook nog eens startproblemen, dus die moeten we eruit slepen. In de stromende regen binden we onze sleepkabel voor de 3de keer dit jaar aan zijn bus en met veel geslip en rondvliegende modder lukt het Erik om de bus eruit te trekken. Helaas voor foto’s was het echt te nat. Maar het staat in ons geheugen gegrift! Het was weer een geweldig feest, volgend jaar willen we wel weer….

Response to “Icarus en zijn feestje op St. Hilaire duTouvet-Lumbin”

  1. Wilma Schuman says: October 7, 2012 at 22:58

Mooi bloesje en mooi vuurton. Beiden door Cornelia gemaakt?
Benieuwd waar jullie nu zijn en wens jullie een heerlijke Indian summer als toetje na de mooie zomer.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *