Bloemen en beestjes in de Alpen

RikenMons blog Alpen

Al weer een paar weken in Frankrijk en vooral in de Alpen aan het wandelen, rijden en vliegen.

En natuurlijk op zoek naar nieuwe dieren en planten. Vooral dat laatste gaat erg goed, het gaat zelfs zo goed, dat we meestal zelf niet weten hoe het heet en ook geen idee hebben in welke hoek (plantenfamilie) we het moeten zoeken. Maar ook enkele nieuwe beestjes en vlinders gespot, veel wild sporen gezien maar helaas niet de zoogdieren.

1) Witte halvemaanzweefvlieg, 2) Smalbladig kruiskruid, 3) nog geen idee)

En ook de vogels zijn deze keer te rap voor ons. Wel hebben we eindelijk de westelijke smaragdhagedis gezien!
Maar helaas was die te snel voor een goeie foto, hij lijkt echter zoveel op de oostelijke dat het vroeger gewoon als dezelfde werd gezien en pas sinds een paar jaar als een eigen soort, dus om ‘m te bekijken kijken we gewoon naar zijn neefje.

1) Maretak, 2) Rozenmosgalappel, 3) een van de vele Blauwtjes

We hebben veel geluk met het weer, tot nu toe dan, want vandaag is een regendag. Tussendoor schijnt de zon en de temperatuur is aangenaam, maar volgens de Fransen is het slecht weer. Tja het is maar wat je gewend bent. Het betekent in elk geval dat we nu even tijd hebben om de foto’s te bekijken voordat we ons volgende week in een vrij-vlieg-feest storten. Hoeveel tijd we dan nog hebben voor de flora en fauna zullen we zien. Maar daarna zullen we alles updaten op de site en voor de apps. Dan kan iedereen nog even nagenieten van onze reis Smile .

RikenMons blog Alpen
Stormlucht in de Alpen.
Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *