Zoveel te zien, er is weer zoveel te zien

RikenMons blog zoveek te zien
RikenMons blog zoveek te zien
Ons trouwe busje

Na het harde werken om de app voor apple in de App Store te zetten is het volgens ons tijd voor ontspanning.

En dat doen we door op pad te gaan naar het zonnige zuiden en rond te kijken naar nieuwe dieren en natuurlijk planten, want ja dat wordt natuurlijk het volgende item. Bloemen en planten van Europa en de bomen, struiken, paddenstoelen en mossen. Dus eigenlijk onder het mom van zoeken naar nieuwe fauna en flora zijn we weer even lekker op reis.

1) Kaardebol, 2) Zwarte toorts, 3) Zandblauwtje met Witte reus, 4) Gele gentiaan

Met ons ouwe trouwe busje (dat niet zo hard meer gaat, maar wel alles kan dat we nodig hebben) zijn we vertrokken en nu rijden we over onbekende paden in Frankrijk. Soms komen we op de toeristische paden en zijn dan verrast dat die ook begaanbaar zijn voor gewone auto’s maar meestal kruipen we van het ene bergpad naar het andere bergpad en worden overal ingehaald, maar ondertussen spotten wij de natuur om ons heen (dat zie je niet als je hard gaat). Fietsen of wandelen is natuurlijk ook een optie, maar dan kunnen we niet alles meenemen zoals nu. Bovendien kunnen we nu overal stoppen en eventueel blijven overnachten als het er mooi is.

RikenMons blog zoveek te zien

Mont Blanc

En mooi is het zeker! Hoge bergen, diepe dalen, ravijntjes, stroompjes, watervallen, weides, kale vlaktes en soms opeens iets nieuws! Gister genoten we van een paar bonte vliegenvangers, helaas was het al te donker om ze nog te kunnen fotograferen, maar erg leuk om ze te zien. Vandaag zagen we een paar alpenmarmotten in de zon op een weitje, langs de kant van de weg. Het verkeer raasde voorbij en ze trokken zich er niets van aan. Gelukkig vonden ze het ook best dat wij even kwamen kijken.

1) Morgenrood ♀, 2) Alpenkoe met bel. 3) Wrattenbijter

Wie weet wat morgen weer gaat brengen, misschien wel het mannetje van de Morgenrood, want vandaag hebben we het prachtige vrouwtje gespot. We blijven rondkijken.

(klik op de foto voor een vergroting, klik op de naam voor meer informatie)

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *