De pelikaan en andere verhalen.

We hebben een drukke week gehad…. . Tenminste we hadden geen tijd voor bloggen of internetten…. . Het begon allemaal met de BBQ. Gezellig met z’n allen voor de tent. Xavier (fransoos uit Australie) die de hele week al met ons mee ging vliegen wilde graag meedoen. Hij bleek erg goed te kunnen bbq-en, hij heeft dan ook net een jaar in Australie rondgetrokken en daar ben je pas een vent als je de BBQ beheerst.

We ontdekten dat er tegenover de camping en antiekzaak zit, prachtige kasten en tafels, geen enkele paste echter in de bus. Wel ontdekten we een wandelroute naar Upaix. Het dorpje dat vanaf de camping te zien is en ‘s avonds mooi verlicht wordt. Een wandeling van 2 uur, niet al te stijl. Dat leek ons wel wat.

Na 3,5 uur waren we op de camping terug, alleen de heenweg was al 2 uur. Daarna lekker zwemmen bij Sheila en Remko. Coen en Cornelia kwamen ook en samen genoten we van Poulet au pastis, een van Remko’s specialiteiten.

De volgende dag was weer een echte vliegdag, deze keer vanaf Aspres. Mart en Heather gingen ook mee. Het was een prima dagje, Zeker ook omdat Monica en Cornelia wederom zorgden voor een snelle lift en de welbekende landingsbiertjes!

Mistral: Dat betekent noorderwind voor de komende 3 dagen. Deze kan heel hard zijn en dan kan er niet worden gevlogen, wel is het meestal prachtig zonnig weer. Een goed moment om eens de ‘hangar’ te voorzien van een voorgeveltje.

Erik stond samen met Remko op de steiger, Monica plukte 3 kilo kersen en haalde de pitjes eruit, omdat Remko had gezegd dat je dan de lekkerste jam kreeg. Remko was enigszins verrast dat er 3 kilo stond, maar maakte er toch heerlijke jam van.

Omdat het bleef waaien was het een goed moment om de L’Adrech eens te bewandelen. Na een goed ontbijt Remko en Pelikaan opgehaald en met de 4×4 omhoog. Wat is ons busje dan toch geweldig!

De wandeling begint bij Ribier, en je moet ook weer teruglopen dus ga je daarna bij café la Fontaine zitten voor een Edelweiss. Dat is het lekkerste witbier dat we ooit hebben gedronken. Echter op de terugweg bij een veldje prachtige lavendel ontwaakte Peli’s jachtinstinct tot volle kracht. We hoorden nog haar ‘jachtroep’ en toen werd het erg stil. Dus ipv een lekker biertje stonden we halverwege de berg ons de longen uit het lijf te schreeuwen; “PeeeeeLieieieieieie!!! Gelukkig, na een half uur vond de madam Remko terug. En konden we naar het terras voor de Edelweiss!

Tenslotte was het moment aangebroken om Coen en Cornelia uit te zwaaien, het was erg gezellig, maar helaas zij moeten weer terug naar Nederland. Wij gebruikten de dag om de ‘hangar’ af te maken, foto’s te maken van de tuin en ze te bewerken. Het is prachtig geworden.

En voor de verandering de tijd eens te evalueren, ook wel bekend als nootjessessie. (of is dit te vroeg?)

Gelukkig kwam er toen weer een vliegdag…  Het was een warme dag, boven op de berg aangekomen bleek de motor van de bus te koken! Tja echt warm dus. Helaas gebeurde het bij het naar beneden rijden weer,  Dus daar stonden we 5 minuten voor het zwembad een uur te wachten tot de auto was afgekoeld. Koelvloeistof bijvullen en duimen.

Na een nachtje rust (bedankt Remko en Sheila!!!) bleek tijdens de testrit (prachtige route rond de montagne de Jouere) dat de bus weer in orde is! Gelukkig maar, want we willen verder trekken. Op naar het oosten. Vandaag is het echter gaan regenen, dus alle tijd om voor te bereiden, vanavond kookt Xavier voor ons een avondmaal. En dan is het on y va!

Responses to “De pelikaan en andere verhalen.”

  1. Cathalijne en Anne says: July 4, 2011 at 22:07

He buurtjes van het goede leven…..
Dat ziet er niet slecht uit allemaal op de foto’s!! Wij concluderen dat jullie je wel vermaken en al aardig aan jullie nieuwe way of life gewend zijn…..
Nou jullie huis staat er nog en er wordt goed voor gezorgd, we liggen nu voor even bij de werf dus houden het goed in de gaten…haha. Mieke is ook al aardig ingeburgerd hier en heeft de eerste BBQ op de werf al meegemaakt afgelopen vrijdag! Ja wij genieten hier af en toe ook van goed weer, bier en BBQ!
Voor ons ook bijna vakantie;Wij vertrekken a.s. weekend naar Engeland om 3 weken de zuid-engelse kust te verkennen met de
zeilboot (geen historische….)!

Geniet ervan en ik zal na onze vakantie weer ns eens kijken waar jullie uithangen!

groeten uit GOUDA
Anne en Cathalijne (en vast ook de goeten van Jabe en Brecht…)

  1. Wilma says: July 6, 2011 at 19:32

Wat houden jullie ons toch heerlijk op de hoogte. Ik geniet ten volle mee, vooral dat witbiertje na dat halve uur schreeuwen op die hond ging er wel lekker in hoor.

On y va; ik helaas niet maar jullie dus wel. Geniet, rijdt voorzichtig, houdt de motor koel!
Dikke zoen,mwaahhh, Wilma

  1. Remko says: July 6, 2011 at 19:42

Janssen en Janssen op expeditie? Bobby ziet er wel heel flateus uit met lavendeldecoratie. Nogmaals dank voor jullie geweldige hulp! Ben benieuwd naar jullie Italië trip. Hou ons op de hoogte!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *