Speciale editie: Cordoba en omstreken

Op speciaal verzoek van een zeer trouwe bloglezer zijn we afgelopen week een paar dagen naar het noorden getrokken om Cordoba en omgeving te bekijken. Als echte reizigers zijn we natuurlijk gaan rijden op een regendag. De aankomst in Cordoba was dan ook koud en nat. We vonden een camping in het centrum. Nat, koud, duur maar goeie douches. Lopend de stad in. Het is een provinciehoofdstad met veel cafeetjes, winkels, kantoren, steegjes, mooie pandjes, maar ook de vuile achterafstraatjes. Wij vonden het wel een aardige stad. Toch zijn we de volgende dag vertrokken om de omgeving te bekijken, want olijvenkweken doe je niet in het centrum. Ondertussen hebben we nog al wat leuke tips gekregen waar we heen hadden gemoeten, zoals eten in de joodse wijk en de moskee/kathedraal Mezquita,

De omgeving van Cordoba is veel landbouw, akkerbouw en olijven. Vroeger was er veel mijnbouw en daar zijn de resten ook nog van te zien. Een deel van de provincie is nationaalpark en dat was wel heel bijzonder. Terwijl we erdoor heen reden zagen we veel wild. 1 adder, 3 adelaars, 1 bosuil, 5 gieren op een tak, wel 50 herten soms op maar 3 meter van de auto voorbij rennend en geen andere mensen.

We vonden een camping in het park Sierra Morena. ‘s Avonds lekker bij een vuurtje hert zitten eten en een stevige locale borrel toe. Die hadden we ook wel nodig want ‘s nachts werd het koud, de volgende ochtend lag het ijs op de auto! Het is hier toch weer iets noordelijker en als je dan wat hoger zit, wordt het ook in november best wel koud in de nacht. Overdag is het echter zeer aangenaam, maar net geen korte broeken weer meer. Wel heerlijk wandelweer en we vonden zelfs nog een geschikt skatepad, de ‘via verde’, een oude spoor dat nu een wandelpad is.

Al met al. Het is een prachtig gebied met een leuke hoofdstad. Het is er wel wat te koud, in november moet echt de kachel aan, maar overdag is het nog heerlijk. Een huis met een kachel is een must. Hoe de zomers er zijn weten we niet. Er staat regelmatig wat te koop zowel aan land als aan huizen. Gezien de spaanse wetgeving, dat je eerst koopt en dan van de  notaris te horen kunt krijgen dat je er niet mag wonen of mag verbouwen is het wel spannend.

Dus trouwe bloglezer ons advies is hier eerst een tijdje te gaan zitten genieten. (regelmatig zie je krotten op de mooiste plekjes, omdat men vast is begonnen met bouwen en toen te horen kreeg dat bewoning niet toegestaan was)

Wij besluiten in elk geval om nog even te blijven reizen, deze regio staat wel met een extra sterretje genoteerd.

Response to “Speciale editie: Cordoba en omstreken”

  1. wilma schuman says: November 20, 2011 at 16:57

Zeer vereerd dit verslag te ontvangen….
Erg hard zal het er denken we nooit vriezen want olijven kunnen maar een paar graden vorst hebben. Maar goed, ook een paar graden is koud. In de winter in een krotje gaan wonen en dan bezig te zijn met een verbouwing is dus niet aan te raden. Dus max een zomerseizoen om het essentiele verbouwwerk incl kachel en hout hakken voor elkaar te krijgen. Het klinkt wel heerlijk hoor; rustig, natuur en ruimte en de varkens zien er schattig uit. Ik laat Cordoba dus nog wel staan op mijn lijstje als no 1 plek mochten we ZA zat zijn en een nieuwe uitdaging zoeken..
Hier is het ook een koude dag en dat terwijl het zomer is. Laten we samen eem lekkere borrel drinken op Cordoba en omgeving en wie weet wat de toekomst in petto heeft, knuffel en cheers!!

  1. Arnesays: November 24, 2011 at 18:19

Hoi,tjonge wat zijn jullie lekker aan het genieten zeg,wij moeten ook maar eens in spanje kijken,want,zo te zien zijn er een hoop mooie stekken.

geniet er lekker van,groetjes Arne,Mireille,en Daniel

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *