Everzwijnen in Muela de Cortes.

Na een nacht op een Spaanse camping zijn we toe aan wildkamperen.
We doen het graag maar het kan niet overal. Vrij kamperen mag niet in Spanje, maar slapen in je busje wel en buiten eten ook. Op basis daarvan staan wij ook wel eens op plekken waar geen camping is. Er zijn tegenwoordig heel wat camperplekken te vinden waar campers van allerlei soorten, maten en landen te vinden zijn. Sommige zijn echt reusachtig. Deze plekken zijn zowel te vinden buiten de bewoonde gebieden als midden in de stad. Voor dat laatste heb je wel een eigen wc nodig natuurlijk en dat hebben wij wel sinds kort maar onze vrienden niet, dus we kiezen een plek buiten. In de buurt van een natuurgebied, Muela de Cortes.

Onze vrienden rijden wat sneller dan wij, dus zij zoeken een leuke plek uit, dit wordt middenin het park op een hoogvlakte! Als wij er eindelijk aankomen is het al bijna donker, maar we zien nog net de enorme ruimte met een paar Parasoldennen en heel veel rozemarijn en tijm. Dan drinken we eerst een lekker wijntje.

We zitten boven de 1000 meter, dus zodra de zon onder is wordt het koud. We steken de bbq aan om de vis op te garen en meteen onszelf te verwarmen, dat werkt uitstekend en we blijven zitten tot het vuur uit is. ‘s Nachts wordt het goed koud, maar ‘s morgens is het er weer prachtig. In het eerste ochtendlicht ziet het er toch wel heel bijzonder uit. We gaan voor een ochtendwandeling over de vlakte. De hondjes zijn erg onrustig en even later ontdekken we waarom, vlak bij ons loopt een grote groep wilde zwijnen!

We besluiten om te keren en niet op hun pad te komen. Bovendien is het tijd om naar beneden te rijden, een prachtige rit door een ruig gebied, het stuwmeer en de dam.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *