De parken van Namibië

In 3,5 week Namibia hebben we flink wat bekeken, we zijn van zuid naar midden naar west naar noord en naar oost gereisd, hebben een paar steden bekeken en 6 parken gezien. Namibië is erg ingericht op het toerisme en biedt daarom veel van zijn natuurschoon in parken aan. Hierdoor kunnen ze natuurlijk een goede scheiding houden tussen de parken waar je mag jagen op het wild en de parken waar je mag kijken naar het wild. Wij hebben alleen gekeken.

We waren erg onder de indruk van de rode zandduinen in de Sossusvlei en van de wilde dieren in Etosha, ook al hebben we daar eigenlijk geen roofdier gezien. Herten, bokken, zebra;s, giraffen, olifanten, neushoorns, vogels jakhalzen waren er in overvloed. Wel moeten we constateren dat met uitzondering van de olifant en neushoorn de andere dieren ook buiten de parken te  zien zijn, zodra je van de grote weg afgaat en niet te hard rijdt. Maar voor sommige fotomomenten is een park wel zo handig.

Toegang tot de parken is bijna overal even duur en dat is soms wel eens vreemd als je ziet wat je er voor krijgt. Bovendien blijkt als je eenmaal binnen bent soms dat je voor het echte parkdeel apart moet betalen. We keken heel erg uit naar het Waterberg plateau, maar ook al was de hike leuk het was niet echt zoals beloofd. Of het eigenlijke park beter was weten we niet, we vonden het veel te duur en hadden het even gehad met al die extra kosten.

Na al dit prachtigs zakken we weer af richting CapeTown, terug naar het zuiden. Met nog een paar weken te gaan nemen we een leuke omweg. Gewoon voor de lol en natuurlijk met de verwachting op nog meer moois

Responses to “De parken van Namibië”

  1. Wilma Schuman says: February 13, 2013 at 19:31

Wat dat betreft is ZA beter georganiseerd met de Wild Card. Als je maar lang genoeg in de parken bent en blijft is het een heel mmoi spaar systeem voor de portemonnee. Heeft Namibie dat echt niet?
Ik hoorde trouwens dat Nambie wel een petrol card heeft. Je kunt dan kennelijk van te voren geld erop zetten zodat je niet steeds problemen met kontant betalingen hebt.

  1. Chris Elvin says: February 26, 2013 at 23:07

Hoi Monika en Erik,

Wat grappig: Ik kijk voor het eerste sinds een lange tijd op jullie blog en zie dat jullie een reis nu maken wat ik 12 jaar geleden heb gemaakt. Ben toen door het Namib woestijn gereden en heb ook Sossusvlei en Etosha bezocht. Erg leuk.

Veel plezier nog op jullie reis!

Groet,
Chris.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *