Op bezoek bij Dracula

Voor de komende weken is wisselvallig weer voorspeld. We besluiten te gaan rijden en onderweg zoveel mogelijk gebruik te maken van de droge zonnige periodes. We trekken Roemenië in op zoek naar Dracula en natuurlijk de Karpaten.

Het leuke van mei is dat er veel jonge dieren zijn, vooral de vogels laten zich zien … De campings zijn prima, soms wat primitief (plekje op de parkeerplaats, nauwe toiletjes en lage douches) maar altijd warm water. En veel nederlandse eigenaren. We vinden een leuke camping in Carta vlak bij Sibiu, het wordt weer mooi weer en vlakbij is een vliegstek. We besluiten de tent op te zetten en een paar dagen te blijven. De vliegstek vinden we niet, de bergpas die we over moeten is gesloten als gevolg van lawineschade aan de weg. Het wandelen is hier prachtig.

We zien nog veel land-en handwerk, maar ook dure auto’s en huizen. In de stad zitten de studenten op de terrasjes alsof het Groningen is. De mensen zijn vriendelijk en spreken gelukkig vaak een paar woorden engels, duits of frans. En de natuur is ook hier weer prachtig. Natuurlijk helpt het dat we zoveel tijd voor alles hebben, maar er is zoveel te zien als je de tijd neemt om te kijken.

Roemenie heeft een rijke geschiedenis aan landjepik en overheersers. Dit is ook terug te zien in de stadjes. Prachtige geveltjes soms met veel verval, maar ook heel veel herstelwerk. We nemen de trein naar Sibiu (Hermannstadt). Onderweg zien we op het land veel handwerk, maar in de stad zie je dat niet terug. Wel veel Roemenen die ook genieten van het mooie weer.

Voor de komende week is de weersvoorspelling wederom wisselvallig. We gaan verder op zoek naar Dracula en bedenken dat de Karpaten hoog en dus nog koud zijn. Wie weet waar we nu weer uitkomen.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *