Er is er 1 jarig …

En dat is onze reis! Vandaag zijn we precies een jaar op pad. En we zijn het nog lang niet zat!

Als jong stelletje zijn we ooit in Hongarije geweest. We herkennen weinig. Het is wel een relaxed land, met vriendelijke mensen en er wordt veel Engels en Duits gesproken. Gelukkig maar want we vinden het Hongaars erg moeilijk. We leren Jo’napot (goeiedag) en worden uitgelachen door een kassière in de supermarkt. Het sfeertje voelt hier zo goed en het weer is zo aangenaam dat we besluiten wat langer te blijven en meer te bekijken. Hongarije heeft 1 bekende vliegstek waar ooit het EK ook is gehouden in Eger. We hebben prachtige routes en aangename campings. Overal heet water in de douches en bijna geen andere gasten, dus alle ruimte en zeer vriendelijke campinghouders/personeel.

De vliegstek heeft een prachtig landingsveld, maar naar de start is het een eind lopen en dan sta je met een hoog hek aan de zijkant en bomen direct onder de start. Erik ziet het met de delta niet zitten en Monica kan nog steeds niet lekker lopen, dus we gaan weer. We rijden naar Ozd dat zou een leuk touristisch dorp zijn. We schrikken dan ook van alle industrie en maken rechtsomkeer. Vinden we toch een camping met thermaalbad. Dat is lekker na een warme dag, maar ook om een koude dag mee te beginnen. De temperatuur wisselt momenteel nogal. Na een paar dagen rond de 30 graden is het opeens 10 graden met regen. Opeens zitten we weer binnen, wel tijd voor het blog…

Response to “Er is er 1 jarig …”

  1. Remko says: May 18, 2012 at 09:59

Ha Rikenmon, al een jaar, dat gaat rap! In Hongarije heb ik in ’95 de Ronacup gevlogen. Dat was in Dunaújváros, een oud militair veld, 60km onder Budapest. Ze sleepten toen met gemotoriseerde Atlasjes, uitduwen als de kabel slap kwam te hangen! ‘s Avonds vloeide de Palinka rijkelijk uit plastic colaflessen… Op niet vliegdagen uitkateren in het Gellert spa in Budapest, een aanrader. Misschien een idee als jullie in de buurt komen?

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *