Nous roulez naar benee…..

Na nog een heerlijk diner in Laragne met lamstongetjes en perentoetjes zijn we in de Mistral vertrokken naar het zuid/westen, richting Millau. Dat is ook richting de Cevennes, wauw wat zijn die mooi, zeker in de herfsttinten.

Omdat we wat laat zijn vertrokken en niet al te hard gaan, besluiten we in St Remy te overnachten. Veel campings zijn al gesloten voor de winter, dus is het steeds afwachten of we nog een plekje vinden. Maar tot nu toe vinden we prachtige plekjes op meestal zeer rustige campings.

In de Cevennes vinden we een wandeling over een berghelling vol tamme kastanjes. We hebben dan ook wat moeite met doorlopen want bij elke stap zien we net die ene dikke liggen die toch echt mee moet. Nu hebben we 2 kilo kastanjes, wat kunnen we er eigenlijk mee?

Millau een walhalla voor piloten, maar ook veel ander vermaak. Watersporten, wandelen, klimmen, paardrijden, musea, terrassen en op elke hoek een camping. We kijken uit naar de beroemde brug, maar vinden eerst start en landingsveld. Na het vinden van de brug, de supermarkt en nog meer start en landingsvelden is er gelukkig nog even tijd om op de berg te kijken, wat een uitzicht….

Ondertussen is de Mistral gaan liggen. Op de camping stoken we weer eens gezellig een vuurtje van hout dat op de start is gesprokkeld. Overdag is het heerlijk weer, maar ‘s avonds toch wat frisser. Erik vliegt een rondje Millau samen met wel 30 vale gieren en eindigt met een spectaculaire landing,

We willen verder naar het zuiden. Na een dagje rijden door prachtig Frankrijk vinden we net voor de spaanse grens een camping waar we op de ‘camp sauvage’ gaan staan. Luxe wild camperen is dat. Hier gaan we wandelen en dan is het tijd voor Spanje.

Responses to “Nous roulez naar benee…..”

  1. wilma schuman says: October 13, 2011 at 19:49

Sorry hoor, maar ook al zit ik geografisch gezien ver weg, ik mis jullie. Knuffel Wilma

  1. Tim & Mirjam says: October 13, 2011 at 21:50

Al dat gefladder, ik ga van het weekend ook maar eens een paar uurtjes vliegen
Veel plezier in Spanje, blijven jullie eebetje aan de Pyreneen hangen?
groetjes,
Mirjam & Tim

  1. Tim & Mirjam says: October 14, 2011 at 00:00

oh, ja , maar goed dat dat jullie geen frans meer hoeven te spreken…

  1. Marcel Oldenburg says: October 17, 2011 at 09:45

Wat een mooie foto’s. Ik kijk regelmatig op jullie Blog; hartstikke leuk; ga zo door!

  1. Fred says: October 19, 2011 at 11:22

Een aantal jaren geleden hadden Wilma en ik hertzelfde probleem van kilo’s kastanjes die we uit Frankrijk meegenomen hadden naar NL. We hebben ze toen kunnen verkopen aan een groenteman in de Twijnstraat in Utrecht. Misschien een idee voor jullie?

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *