Stad, zee en vliegen

Tja en waar ga je dan zitten uitrusten van alle indrukken? Inderdaad in Windhoek de hoofdstad van Namibië. Nu is Windhoek geen hoofdstad zoals wij dat kennen in Europa, Brede straten en grote huizen wisselen af met mooie gebouwen en parken en natuurlijk de winkelstraat waar volop parkeerplek is. Ook op de laatste zondag van de maand als men ook uit de omstreken komt om hun loon uit te geven, dan nog zijn de files maar 20 auto’s lang.

Omdat wij geen stadsmensen meer zijn, gaan we op zoek naar rust aan de kust. We komen in Swakopmund uit en ontdekken dat dit een echt toeristenoord is, voor veel producten als meubels en witgoed rijden de locals wel 500 km naar deze grotere steden. Tja als er onderweg zoveel moois te zien is.

We gaan kijken bij de vliegstekken hier aan de kust, maar hebben allebei het vliegen in Namibie opgegeven en als het dan ook nog gaat miezeren pakken we onze boel in om terug naar de droogte in het binnenland te gaan. We laten het vliegen over aan de vogels, die zijn hier zo ongelooflijk prachtig en talrijk.

Walvisbaai is mooi, maar jeetje wat ruik je die watervogels goed. Swakopmund is een gezellig winkelstadje. Ook hier de blokkendozen voor de minder fortuinlijken en bijna paleizen voor de rijken.

We lopen de hele dag in de korte broek, doen de wasjes met de hand die zijn in een uurtje droog, zien en horen en ruiken beesten, bomen en bloemen en vinden dit een prachtig land. We hebben nauwelijks de tijd om van onze eigen foto’s na te genieten!

We zijn echte reizigers en graag onderweg, soms willen we wel eens een tijdje op  dezelfde plek blijven, maar dan gaan we toch weer graag. Kijken wat er om de volgende berg of bocht is.

En dan die kevers en vlinders in alle soorten en maten, helaas geldt dat ook voor de vliegen dus we doen de hele dag de ‘ozziewave’, maar dat is dan ook het enige om over te klagen.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *