Sjonge jonge het is al zomer!

RikenMons blog al zomer

Jeetje mina de laatste weken zijn we zo druk met de app, het herschrijven van teksten en het maken van nieuwe records dat we helemaal vergeten om ook eens te vertellen waar we nu eigenlijk mee bezig zijn! We zijn dus druk en willen het allemaal prachtig maken, maar nu ontdekken we ook onze beperkingen….

RikenMons blog al zomer
Vierbandsmalbok en Soldaatjes op Engelwortel)

Het wordt steeds noodzakelijker dat we gevonden worden op het internet en dat men onze app gaat kopen en natuurlijk meteen reclame maakt hoe geweldig die is (want dat is ie) en iedereen opeens ontdekt dat ie eigenlijk altijd al heeft willen weten hoe dat beestje heet! (straks mag dat ook van de bloemetjes, maar die zijn nog niet helemaal klaar) Maar hoe krijgen we nu iedereen zover dat ie onze app gaat kopen?

RikenMons blog al zomer
Vuurlibel

We ontdekken dat we nog veel moeten leren over verkopen en merken dat vooral in de uitvoering dus… We zijn zelf zeer tevreden over ons product, natuurlijk kan ie beter, daar willen we zelfs graag aan verder werken, maar daar hebben we een inkomen voor nodig en dan moeten we dus eerst die app voor verkopen. En om de app te verkopen moeten we meer bekendheid krijgen op het internet. Dus zijn we druk bezig om alle tips en trucs toe te passen op de website…. jaja kijk maar eens daar is wel het een en ander veranderd. We zien ook wel dat we steeds meer kijkers krijgen die steeds vaker klikken, maar we hebben het idee dat zij die ons graag zouden vinden ons nog niet zien… (misschien zou het helpen als onze bloglezers nog wat vaker op de site zouden komen om zo te zorgen dat we stijgen in de lijst, hint Winking smile)

RikenMons blog al zomer
Poelkikker

Maar ondanks al onze gebreken op het commerciële gebied… echt onze foto’s en records worden steeds beter! We hebben ondertussen de eerste 500 europese fauna records herschreven zowel in het Nederlands als in het Engels en dat is een hele verbetering…. alhoewel we ondertussen eigenlijk al weer opnieuw willen beginnen bij de eerste omdat we zoveel hebben geleerd. Maar we maken nu eerst de lijst af, nog 140 te gaan en dan gaan we serieus beginnen met de flora! We hebben al meerdere verzoeken ontvangen om daar mee te beginnen en we willen zelf ook graag, maar zien een beetje op tegen de enorme hoeveelheid. Toch zijn we al een beetje begonnen en ondertussen is de lijst met bloemen en planten uitgebreidt tot  meer dan 150.

RikenMons blog al zomer
hazen in maart

Nu gaat het dus om de indeling van deze categorie. Zoals gebruikelijk willen we weer beginnen met grootte, vorm en kleur en die zal bij deze categorie eerst gericht zijn op de bloemen. Dus hoe groot is die bloem, welke vorm heeft de bloem (klokje, lipbloemig, met hart) en welke kleur heeft de bloem. Vervolgens zullen de stengel en de bladeren aan bod komen, misschien ook waar de plant staat en de zaadjes. Maar we proberen om de wortels en de binnenkant van de stengel over te slaan. Omdat we vinden dat het niet de bedoeling is dat men de plant moet stuk maken om te weten welke plant het is… dan is een ongeveer toch wel genoeg lijkt ons… wat vind jij?

RikenMons blog al zomer
Oranje zandoogje

En ondertussen gaan we door met het om ons heen kijken naar al die beestjes en plantjes en daar foto’s van maken. En soms krijgen we een leuke foto binnen, die gebruiken we ook graag!

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *