Luxe

We zijn nog nooit ergens geweest waar je zoveel openbare toiletten ziet. Zelfs middenin parken op de kleinste parkeerplekjes kom je ze tegen. En ook voor het eerst vinden we in de toiletgebouwen niet alleen douches, maar ook baden. En regelmatig heb je op de camping je eigen toiletgebouw, hoe luxe dit is zegt niets over de prijs, kwaliteit of reinheid.

Als je zo rondreist in Afrika zie dat luxe een rekbaar begrip is. We zien enorme huizen, bijna paleizen en we zien hutjes van stro of golfplaat. We zien winkels met dure merkkleding en we zien mensen met gaten in hun kleren. We zien 20 soorten koekjes in de winkels en 3 soorten groentes. Is wild eten in Europa luxe, hier is dat voor de armen. De rijken eten juist gekweekt vlees, maar een geitje levert het meeste op voor de boer, toch is dat geen luxe vlees. Veel mensen zullen onze reis een enorme luxe vinden, voor ons is luxe tegenwoordig even binnen kunnen zitten met een echt bed, keuken, en eventueel een airco en tv,dus af en toe verwennen we onszelf met een nachtje in een huisje.

We blijven zo ongelooflijk veel mooie natuur zien en hebben veel geluk met het weer. Het regenseizoen is aangebroken en men kijkt hier uit naar flinke buien. Tot nu toe hebben we af en toe een buitje gehad, maar aan het land is te zien dat er soms al flink wat regen is gevallen. We genieten van het groen en houden het zelf nog steeds droog.

Ondertussen zijn we weer in Zuid-Afrika. We hebben genoten van Namibië en gaan nog even door….

Response to “Luxe”

  1. Sheila says: February 22, 2013 at 11:32

Schitterende foto’s jonges! Maar Erik moet nu toch snel weer geschoren worden! Verder gewoon liefs uit Mison (-10 tot -2)brrr.

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *