Goudse kaas

En dan hebben we opeens het zuidelijkste puntje van Europa voor dit jaar gehad. We gaan langzaamaan naar het noorden en pikken nog even allerlei leuke plekjes mee. In Entrevaux heeft Cornelia ooit bovenaan de trap haar shirt laten liggen. We zijn toch niet gaan kijken. In St André les Alpes is een bekende vliegstek boven het meer, welk meer vraag je je af. En in Thoram Basse kun je leuk wandelen en bier drinken, helaas mistten we die laatste.

We rijden via Colombotte en genieten een paar dagen van de gast vrijheid bij Tim en Mirjam. Het kleed dat zij voor ons hebben meegenomen uit Marokko nemen we eindelijk mee.

Terug in Nederland kijken we uit naar de patat, pizza en lekker VUUR bij vrienden!

In Nederland is de herfst ook begonnen, met een paar prachtige dagen en dan wordt het tijd om te pakken. IJnschje komt ons helpen en daar zijn we blij mee!

En eindelijk weer eens echte KAAS! Goudse kaas zoals ze dat thuis maken! Want wat ze in het buitenland verkopen als goudse kaas……. daar lusten de honden geen brood mee.

Responses to “Goudse Kaas”

  1. Remko says: October 30, 2012 at 12:25

Zo te zien vermaken jullie je nog even als baas in eigen huis. Wel vermoeiend zeker? Is dat nou dat kleed waar je je in moet rollen?
Wij hebben net de laatste zomerse dagen in Italie meegepikt. Prachtig hoor, de Marche en Umbrie. Hier in Mison is het op slag winter geworden, net op tijd de planten naar binnen gehaald. Ook al 5,5 L limoncello gemaakt voor de winter.

  1. Monica says: October 30, 2012 at 17:07

Inderdaad een echt Marokkaans slaapkleed, vooral erg glad op onze vloer. Hier nat en kil, maar nog steeds herfst, maar ook dan zou de limoncello wel smaken. Proost

  1. Fred says: October 31, 2012 at 10:59

Hoe lang denken jullie zo thuis te kamperen? Voor even misschien wel gezellig, maar….
Met andere woorden: hebben jullie al enig idee wanneer we jullie in ZA kunnen afhalen van het vliegveld. Ik kijk er al erg naar uit.
PS. Ik vertrek volgende week zondag weer voor 2.5 maanden naar huis. Hoera.

  1. Wilma Schuman says: October 31, 2012 at 20:17

O, wat ziten jullie er kaal bij in jullie eigen huis. Hoop dat het inpakken en klussen vlot gaat.
Helemaal gelijk wat betreft de Goudse kaas, we zijn er al een beetje aan gewend maar het lijkt meer op boter met kaassmaak dan op echte kaas. Dus neem toch maar een klein stukje mee om weer even te proeven hoe Goudse echt moet smaken.
Succes, houd jullie taai, en tot gauw hoop ik.

  1. Wilma Schuman says: October 31, 2012 at 20:21

O, en kan Remco me het recept hoe zelf limoncello te maken sturen? Hier lekker voor in de zomer, met lemons, ijs en mint toch. Maar welke alcohol en hoeveelheden?

Monica

Monica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *